10. 05. 2024 - 11:17
HENDIKEP ZA REAL MADRID PRED FINALE LIGE PRVAKA: Povrijedio se...
907
Shares
HENDIKEP ZA REAL MADRID PRED FINALE LIGE PRVAKA: Povrijedio se važan igrač Ancelottijevog tima

HENDIKEP ZA REAL MADRID PRED FINALE LIGE PRVAKA: Povrijedio se važan igrač Ancelottijevog tima

10. 05. 2024 - 11:17
0
Shares

Samo nekoliko dana nakon što je Real Madrid u dramatičnom preokretu pobijedio Bayern u polufinalu Lige prvaka, stigle su loše vijesti za klub. Aurelien Tchouameni, ključni igrač "Kraljevskog kluba", zadobio je tešku povredu tokom utakmice i bit će izvan terena gotovo mjesec danaTo znači da će Tchouameni propustiti finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, koje je zakazano za 1. juni. Francuski veznjak morao je napustiti teren već u 69. minuti susreta s Bayernom, a kasnije je dijagnosticiran prijelom metatarzalne kosti stopala.

Ova povreda dolazi u nezgodno vrijeme za Tchouamenija koji je ove sezone već imao problema sa istim, zbog čega je propustio nekoliko važnih utakmica. Za Real Madrid je ove sezone nastupio 38 puta, postigao tri gola i zabilježio jednu asistenciju.Tchouameni je izuzetno važan igrač za taktiku trenera Carla Ancelottija, sposoban igrati na pozicijama zadnjeg veznog i stopera, što je pokazao u nekoliko navrata ove sezone.

Osim klupskih obveza, Tchouamenijeva povreda zabrinjava i stručni štab francuske reprezentacije s obzirom na to da se približava Evropsko prvenstvo, koje počinje 14. juna. Sada počinje njegova utrka s vremenom za oporavak prije početka turnira.

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti