15. 03. 2015 - 20:18
Harun Mahmutović razgovarao sa savezima drugih država o...
907
Shares
Harun Mahmutović razgovarao sa savezima drugih država o prelasku Jusufa Nurkića

Enes Trnovečić tvrdi:

Harun Mahmutović razgovarao sa savezima drugih država o prelasku Jusufa Nurkića

M. H.
15. 03. 2015 - 20:18
0
Shares

Menadžer Jusufa Nurkića, Enes Trnovčević, saopštio je da je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, Harun Mahmutović, nudio bh. zvijezdu oz NBA lige drugim reprezentacijama.

Sigurno je da će ove tvrdnje dodatno podijeliti bh. javnost, a mi vam saopštenje Enesa Trnovčevića prenosimo u cijelosti:

Bez namjere da se pravdam, ali osjećam potrebu da ponovo objavim istinu o igračima koje sam 'ukrao'. Moje ime se u tim optužbama veže za više igrača, čak i za one s kojima nemam nikakve veze.
 
U osnovi, istina je da sam Mirzu Begića, Alena Omića i Hasana Rizvića odveo u inozemne klubove i da su oni zaigrali za reprezentaciju Slovenije. Međutim, da je bilo ko od njih bio interesantan reprezentaciji Bosne i Hercegovine bilo bi dovoljno da ga pozovu i on bi igrao za bh. selekciju. Kao takav, ne bi mogao promijeniti košarkaško državljanstvo.
 
Svo pjenjenje, bijes i naboj koji pokušavaju stvoriti prema meni jeste zbog igrača koji u Savezu BiH nikoga nisu zanimali dok nisu postali uspješni. Sav njihov grijeh je upravo u tome što su uspjeli, a da niko nije uzeo pinku na njihov račun!

Spreman sam doći u Sarajevo, u Košarkaški savez, javno se izviniti svima, ako meni ili javnosti pokažete bilo koji poziv bilo, kojem mom igraču da zaigra za reprezentaciju BiH, a da je igrač taj poziv odbio!

Isto tako, dajem javno obečanje, da ću kompletnu zaradu ( sve agentske provizije) od tog igraća u roku od sedam dana uplatiti na račun KS BiH.

U tom periodu, bh. savez je ostao bez Bojana Bogdanovića, Zorana Planinića, Darka Planinića, braće Ramljak i Barać i puno drugih, ali niko od njih ili njihovih menadžera nije stavljen na stub srama. Napadaju se samo Trnovčević i njegovi igrači? Zašto? Vjerovatno zato jer ne DAJU PINKU, NIKOME!
 
Povezivanje Emira Preldžića sa mnom je čista glupost, nikad nisam bio njegov menadžer niti sam imao ulogu u sklapanju bilo kojeg njegovog ugovora ni s dobijanjem košarkaškog državljanstva, slovenskog ili turskog. Generalni sekretar Saveza BiH Harun Mahmutović jako dobro zna ko je Preldžiću cijelo vrijeme menadžer, ali mu to ne smeta da obmanjuje javnost, povezujući me i dalje s njim.
 
Jednako obmanjuje javnost tvrdnjama da su svi moji igrači igrali za druge reprezentacije, mada su samo u novije vrijeme (od dolaska u Haruna u Savez), četvorica mojih igrača, od toga trojica (Nurkić, Lulić, Stipanović), koji su otišli igrati vani postali reprezentativci BiH iako su mogli igrati za druge reprezentacije (Nurkić nikad nije bio registriran u BiH, Stipanović ima i hrvatsko državljanstvo), dok je u tom periodu spasioc bosanske košarke i čovjek koji za sebe kaže da sprječava odvođenje mladih igrača dozvolio odlazak cijelog niza vrhunskih košarkaša koji su danas reprezentativci drugih država.
 
Radi se svjetski poznatim talentima, među kojima su Bender, Zubac, Simanić, Glišić, Šalić, Bajo... Uz to, Meho Haračić i cijela grupa naših mladih igrača otišla je u Katar zbog čega je Bosna dovedena pod tihe sankcije FIBA, sa sumnjama da prodajemo djecu.
 
Harune, daješ najbolje mlade bh. igrače drugim reprezentacijama ( sumnjam da to dobro naplaćuješ), imaš i cijelu grupu plaćenih forumaša, da pljuju po meni i da me optužuju za stvari koje ti radiš, a na tvoje riječi 'da Enes neće više odvoditi našu djecu', ja ostajem samo pri onome što sam već ranije izjavio: NE DAM PINKU KIFLI, PLAČKU I ONOM TREĆEM NEBITNOM!
  
Harune, spreman sam se i tebi javno izviniti i ponuditi odštetu i za novu tužbu, koju još nisi ni stigao napraviti ako javnosti daš podatke i dokažeš da ovo gore, što sam rekao, nije istina.
 
Harune, govorio si da Enes Trnovčević više ne može prodati Jusufa Nurkića nekoj drugoj reprezentaciji, ali si u razgovoru za web-portal source.ba 17. decembra 2014. godine doslovce izjavio:
 
- Ja sam imao nekoliko poziva, nekoliko razgovora ljudi drugih saveza koji bi na neki način htjeli da uzmu Jusufa.
 
O ovoj skandaloznoj izjavi već sam pisao u otvorenom pismu Upravnom odboru Saveza BiH i postavio pitanje na koje još čekam odgovor - u čije ime je Mahmutović razgovarao s drugim federacijama iza leđa Jusufu i meni? Da li je to bila inicijativa Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH ili Harunov individualni pokušaj da još nešto zaradi sa strane?
 
Pozdrav, Enes Trnovčević

 

Učitaj još novosti