18. 03. 2015 - 23:28
Nećete vjerovati šta je uoči večerašnje utakmice izjavio...
907
Shares
Nećete vjerovati šta je uoči večerašnje utakmice izjavio Jurgen Klopp

Ludi Nijemac

Nećete vjerovati šta je uoči večerašnje utakmice izjavio Jurgen Klopp

18. 03. 2015 - 23:28
0
Shares

Trener nogometaša Borussije Dortmund Jürgen Klopp ostao je dosljedan svojim ekscentričnim istupima. Ne voli Klopp okolišati, najčešće 'udara u glavu', izravno i bez zadrške. Tako je i uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka s Juventusom (0-3) odlučio, na sebi svojstven način, pohvaliti neke od svojih igrača.

Prije svih je istaknuo japanskog reprezentativca Shinjija Kagawu koji se ovog ljeta nakon dvije sezone vratio u Dortmund. Nije se Kagawa uspio nametnuti u Manchester Unitedu, a zbog toga nitko nije bio sretniji nego Klopp, koji je insistirao na njegovu povratku u momčad žuto-crnih.

"Shinji se na najtežem dijelu terena kreće nevjerojatno dobro. Izuzetno ordinira između obrane i veznoga reda, sjajno se snalazi u svoj toj gužvi", kazao je Klopp i slikovito opisao Kagawinu ulogu:

"On je kao kobasica u sendviču jer igrači dolaze s obje strane, a on se izvrsno snalazi u toj ulozi."

Osvrnuo se Klopp i na odluku Marca Reusa da produži ugovor s Borussijom iako je imao nekoliko financijski izdašnijih ponuda iz najvećih europskih klubova poput Real Madrida, Manchester Uniteda, Bayerna...

"Kad imate takvog vrhunskog igrača u klubu poput našeg, pomislili biste da će takav nogometaš napustiti momčad čim dobije prvu jaču ponudu kojoj ne bismo mogli parirati. Reusa je želio praktički cijeli svijet, a on je samo rekao: 'Ostajem ovdje!' Mislim da je to nevjerojatan potez za tako mladu osobu i baš nije normalan. Baš zato je Marco tako sjajan igrač i sjajan momak", kazao je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp.

Učitaj još novosti