23. 03. 2015 - 17:38
Ako Real ne želi Balea, Englezi ga čekaju raširenih ruku
907
Shares
Ako Real ne želi Balea, Englezi ga čekaju raširenih ruku

Zvižduci za Velšanina

Ako Real ne želi Balea, Englezi ga čekaju raširenih ruku

Goal.com
23. 03. 2015 - 17:38
0
Shares

Uz zvižduke koji su se na njega i suigrače slijevali od strane desetaka tisuća Katalonaca na Camp Nou u nedjelju navečer, Gareth Bale mora da se u El Clasicu osjećao kao kod kuće.

Najskuplji nogometaš u povijesti probudio se u ponedjeljak te je odmah ujutro ugledao svoj lik na naslovnici Marce, a vrišteći naslov je bio: "Previše im je oprošteno!"

Bila je to kritika za cijelu momčad Real Madrida koja je izgubila 1:2 od Barcelone, no Bale je očito bio primarna meta nakon što je odigrao vjerojatno najgoru utakmicu za kraljevski klub otkad je stigao u Španjolsku.

Od njegovih 40 dodira s loptom i 28 dodavanja, samo 57 posto bilo je točno, a ukupno je to bilo manje kontakta s loptom za Velšanina od bilo kojeg drugog igrača koji je počeo dvoboj u katalonskoj prijestolnici. Bale će, nakon svega, biti prvi na udaru kritika nogometne javnosti.

A nije to novost za njega ove sezone. Odlučujući pogoci u finalima Kupa kralja i Lige prvaka već su odavno zaboravljeni od zahtjevne madridske publike te su sada za otočanina na repertoaru optužbe za sebičnost i nedostatak zalaganja.

Takve insinuacije zbunit će svakoga tko poznaje Balea. On je uvijek bio smatran skromnim 'domaćim dečkom' i jedna od najvećih briga pri njegovu dolasku na Santiago Bernabeu bila je hoće li se moći nametnuti ostalima u Madridu kao što je to mogao u Tottenhamu.

Bale želi ostati u Madridu i postati zvijezda najvećeg kluba na svijetu, no stalne kritike uništavanju njegovo samopouzdanje kada bi, sa 25 godina, trebao dosezati svoje igračke vrhunce.

Ako ga u Madridu ne žele, najbolji klubovi Premier lige čekaju u redu i neće se libiti iskeširati potreban iznos kako bi Balea vratili u Englesku, i to već ovog ljeta.

Manchester United je ponudio gotovo 120 milijuna eura za Balea 2013., no tada ih je Bale odbio jer je želio u Madrid.

No, ako bi United sada ponovo toliko ponudio kako bi se Velšanin pridružio ostalim Van Gaalovim zvijezdama, situacija bi vjerojatno išla više u prilog crvenim vragovima, dok ne treba ni spominjati kako 'kao zapete puške' rasplet situacije čekaju i Manchester City, Chelsea i PSG.

U bilo kojem od tih klubova, Bale bi sigurno imao mnogo bolji tretman no što ga ima u Španjolskoj. On je najbolji britanski nogometaš, s potencijalom da jedan dan osvoji i Zlatnu loptu kada bi mogao nastaviti s igrama koje je pružao u svojoj posljednjoj sezoni u Tottenhamu, te premijernoj u Madridu.

Njegova statistika je, međutim, i dalje impresivna. Prošle sezone zabio je 22 gola u 44 utakmice, dok je ove sezone mrežu zatresao 16 puta u 39 nastupa. No, za sve više navijača Reala, to nije dovoljno...

U Engleskoj, Bale bi bio najbolji igrač lige u kojoj je dvaput proglašen igračem godine i gdje njegova snaga, brzina i sjajna ljevica izgledaju mnogo impresivnije nego u tehnički dotjeranoj Primeri. On je superzvijezda koja momčad poput, primjerice, Manchester Uniteda, može dovesti do naslova prvaka sljedeće sezone.

Balea je u Madrid doveo Florentino Perez, te ga predsjednik kraljevskog kluba podržava i dalje, no igrač se mora zapitati želi li igrati ulogu 'Robina', umjesto da bude 'Batman'.

Nedavna mrzovoljna reakcija Cristiana Ronalda nakon Baleova prvog pogotka Levanteu prošloga tjedna bila je jasna poruka da nema mjesta da obojica budu zvijezde momčadi.

Trenutno, Ronaldo je glavni igrač (što apsolutno stoji), no on je napunio 30 godina te nije isključena da i njegova moć na terenu uskoro postane manja. Ili će Portugalac otići, ili se Bale treba vratiti kući u Premier ligu gdje će naslovna rola biti rezervirana za njega, te će upravo on predvoditi momčad prema pobjedama i naslovima.

Kada su dogovarani detalji njegovog rekordnog transfera iz Tottenhama u Real Madrid, dugo se čekalo s objavom da je posao zaključen. Zašto? U Realu su se bojali da će se Ronaldo naljutiti kad sazna da više nije najskuplji igrač u povijesti nogometa.

Ta tema se nije tu završila. Ronaldu se popušta, njemu se mora dati prioritet, a Bale je samo veoma skupi 'sporedni glumac'.

I to je u redu. No, Bale bi trebao doći igrati negdje gdje može pokazati zašto je najskuplji igrač svih vremena, čak i kada bi to značilo da okrene leđa svom snu da postane legenda Real Madrida i vrati se kući.

Učitaj još novosti