23. 03. 2015 - 21:04
Stvarno nevjerovatno: Šta se desilo sa Muhamedom Bešićem?
907
Shares
Stvarno nevjerovatno: Šta se desilo sa Muhamedom Bešićem?

Čudna situacija na Goodisonu

Stvarno nevjerovatno: Šta se desilo sa Muhamedom Bešićem?

M. D.
23. 03. 2015 - 21:04
0
Shares

Kada je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić prešao u Everton, bio je to najbolji transfer jednog bh. igrača u tom trenutku.

Bešić je oduševio sve svojim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je, uz Miralema Pjanića, bio najbolji igrač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

I u svojoj prvoj sezoni u Premiershipu, u dresu Evertona, Bešić je nastavio u istom ritmu, pa je dosta brzo stekao povjerenje svog trenera, španskog stručnjaka Roberta Martineza.

Međutim, iako se nalazio konstantno u dobroj formi, Bešić je ekspresno izbugio mjesto u prvom timu Karamala za manje od mjesec dana.

Naime, Bešić je posljednji put pravu priliku za igru dobio 1. marta, kada je Everton sa 0:2 poražen od Arsenala na Emiratesu.

Nakon toga odigrao je samo 16 minuta i to u dvije utakmice, 4 minute u pobjedi protiv Newcastlea, te 12 minuta u porazu od Dinamo Kijeva u Evropskoj ligi (5:2).

Martinez Bešiću nije dao ni minute u utakmicama protiv Dinama Kijev kući, Stokea i QPR-a.

Ovakav potez sigurno niko nije očekivao, ponajmanje Bešić, koji je do sada ove sezone odigrao 20 utakmica u Premier ligi, od kojih je čak 15 počeo od prve minute.

Učitaj još novosti