26. 03. 2015 - 18:18
Baždarevićeve nedoumice: Da li je ovo sastav Zmajeva za Andoru?
907
Shares
Baždarevićeve nedoumice: Da li je ovo sastav Zmajeva za Andoru?

Povrede, suspenzije i loša forma određuju ekipu

Baždarevićeve nedoumice: Da li je ovo sastav Zmajeva za Andoru?

M. Dautbegović
26. 03. 2015 - 18:18
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu uvečer nastavlja svoj put u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Svoj debi na klupi Zmajeva imaće Mehmed Baždarević, koji se odmah na startu suočio sa mnogim problemima.

Već ranije je iz kombinacija za ovaj susret otpao Sead Kolašinac, defanzivac Schalkea, a upitan je nastup još dvojice standardnih prvotimaca, Sejada Salihovića i Senada Lulića.

Osim toga, zabrinjvajaća je forma Vedada Ibiševića i Izeta Hajrovića, koji u svojim klubovima u posljednje vrijeme gotovo pa da i ne igraju, baš kao što je slučaj i sa Mensurom Mujdžom.

Ipak, s druge strane, Baždarevića će svakako obradovati vijesti da je na okupljanje stigao nekadašnji kapiten Zmajeva Emir Spahić, koji ove sezone igra zaista u životnoj formi.

Spahić će sigurno donijeti stablinost u zadnju liniju, pogotovo jer je tamo Meša "najtanji". Naravno, ako tu izuzmemo Asmira Begovića, koji je uz Džeku i Pjanića, najveća zvijezda i najbolji igrač kojeg Meša ima na raspolaganju.

Zbog crvenog kartona protiv Izraela, u Andori neće biti Tonija Šunjića, Ognjen Vranješ tek je nedavno počeo igrati nakon stanke od gotovo godinu dana, dok će Ervin Zukanović preseliti na jesto lijevog beka, jer tamo Baždarević, osim njega, nema nikoga.

Tako će priliku vjerovatno dobiti polivalentni Anel Hadžić, koji može pokrivati pozicije i stopera, ali i lijevog beka.

U veznom redu situacija je nešto veselija.

Miralem Pjanić i Muhamed Bešić pokrivaće centralni dio terena, a moguće je da im se pridruži i Haris Medunjanin.

Na krilnim pozicijama bi također moglo biti promjena.

Gotovo pa siguran je Edin Višča, koji, kao i Spahić, igra u životnoj formi, a osim toga jedino je pravo krilo koje Baždarević ima, uz Izeta Hajrovića, koji je potpuno van forme i prvog tima u svom Werderu.

Što se napada tiče, tu je situacija najjasnija. Od kapitena Zmajeva Edina Džeke se očekuje da povede svoju ekipu do pobjede, koja bi vratila nadu u plasman u Francusku.

clip

Učitaj još novosti