28. 03. 2015 - 06:18
Real slavio protiv Maccabija, CSKA bolji od Novgoroda
907
Shares
Real slavio protiv Maccabija, CSKA bolji od Novgoroda

Euroliga

Real slavio protiv Maccabija, CSKA bolji od Novgoroda

28. 03. 2015 - 06:18
0
Shares

Posljednja tri susreta 12. kola Top 16 Eurolige nisu ponudila iznenađenja. Favoriti su upisali pobjede iako su Panathinaikos i CSKA to učinili uz dosta muke...

Nižnji Novgorod - CSKA Moskva 82:86

Moskovski CSKA stigao je do desete pobjede savladavši u gostima Nižnji Novgorod s 86:82. U ruskom dvoboju zadržao je dobre šanse za konačno prvo mjesto na kraju grupne faze takmičenja dok je Novgorod ostao na samo tri pobjede i četvrtfinale ostaje san.

Domaćin se nadao da može do iznenađenja i tako ostaviti živom nadu za prolaz u četvrtfinale, no ipak nije uspio. Dijelom susreta činilo se da će iskoristiti dobru šutersku večer i doći do pobjede, ali CSKA je moćno odgovorio.

Iako je domaćin imao i 15 poena prednosti, CSKA je uspio napraviti preokret i serijom 17:3 potpuno se vratiti u utakmicu. Ipak, do samog kraja Nižnji Novgorod pokušavao je ostati u igri, u završnici je bilo obostrano nervoze na liniji slobodnih bacanja i Moskovljani su ipak uspjeli sačuvati prednost i slaviti.

Sonny Weems ubacio je 21 poen (8/16) uz pet skokova, a Saša Kaun dodao je 16 poena (5/8). Kod domaćina Taylor Rochestie ubacio je 21 poen (7/10) uz šest asistencija, a Tarence Kinsey dodao je 17 poena (5/11).

Galatasaray - Panathinaikos 84:86

Deveti uzastopni poraz upisao je Galatasaray koji je ostao prikovan za dno grupe. U Istanbulu je bolji bio Panathinaikos i to u zanimljivom susretu koji je završio pobjedom Grka 86:84.

Iako domaćin već duže vrijeme igra u prilično okrnjenom sastavu i poveći broj igrača napustio je klub, borio se do samog kraja i značajno je otežao posao Panathinaikosu.

Atinjani su u zadnjoj dionici vodili s 11 razlike i činilo se da idu prema sigurnoj pobjedi, međutim Galatasaray je ipak uspio doći na samo poen zaostatka. Sedam sekundi prije kraja Carter je kod 86:84 imao dva slobodna bacanja, promašio je oba i Panathinaikos je izvukao pobjedu.

Po 14 poena kod pobjednika ubacili su James Gist (5/9, pet skokova) i Esteban Batista (7/11, šest skokova) dok su kod domaćina bolji od ostalih bili Patric Young s 24 poena (7/11) i devet skokova te Zoran Erceg s 19 poena (6/12) i šest skokova.

Real Madrid - Maccabi 86:75

Real Madrid upisao je važnu domaću pobjedu protiv Maccabija i stekao prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Madriđani su tražili pobjedu jer općenito u posljednje vrijeme igraju dosta šareno i španski mediji stavljaju pritisak na leđa Pabla Lasa.

U ovom meču nisu imali većih problema. Imali su kontrolu nad rezultatom većim dijelom susreta i Maccabi nije imao pravu šansu za upisati osmu pobjedu.

Odmah na početku drugog dijela domaćin se odvojio na dvoznamenkastu prednost poenima Nocionija i Fernandeza i uprkos skromnoj večeri Sergija Rodrigueza, iskontrolisao je utakmicu.

18 poena (5/8) ubacio je Jaycee Carroll dok je Felipe Reyes dodao 16 poena (3/9) i devet skokova. Kod gostiju Brian Randle ubacio je 17 poena (7/12) uz sedam skokova, a Jeremy Pargo 14 poena (6/9) uz sedam asistencija.

Učitaj još novosti