28. 03. 2015 - 15:49
Mujdža poručio šta bi najviše volio kao poklon za rođendan
907
Shares
Mujdža poručio šta bi najviše volio kao poklon za rođendan

Tri boda bi ga usrećila

Mujdža poručio šta bi najviše volio kao poklon za rođendan

K. D.
28. 03. 2015 - 15:49
0
Shares

Kvalifikaciona utakmica za EURO 2016. Andora-BiH igra se večeras u 20:45 na Nacionalnom stadionu. Vrijeme do ručka igrači su proveli u druženju prvo u krugu hotela a zatim i u šetnji u gradu.

Selektor, stručni štab a i ostali reprezentativci su ovo druženje iskoristili da čestitaju rođendan Mensuru Mujdži.

Mujdža je u kraćoj izjavi za službenu stranicu saveza o tome da li se danas osjeća posebno rekao: "Evo imam 31 godinu, osjećam se lijepo, zdrav sam i to je vjerujem sad najbitnije.

O susretu sa Andorom i očekivanjima  kaže: "Nadam se da ću početi utakmicu, trenutno smo peti, ali mislim da to nema veze jer se plasman na tabeli mijenja. Bitno je da pobijedimo u ovoj utakmici te da u ovoj skupini napravimo šanse za plasman na EP. Čeka nas težak protivnik i težak teren ali se nadam  da nam to neće praviti nikve probleme . Vjerujem da ćemo dobro otvoriti utakmicu i pobijediti.

Koji je problem sa vještačkom travom na kojoj će igrati naši reprezentativci Mujdža objašnjava: „Teško će nam biti kontrolirati protok i kretanje lopte, treba biti dosta koncentriran, posebno na pas igru. Može se očekivati da lopta negdje malo „zapne“, ali to nas ne bi trebalo spriječiti da osvojimo tri boda“.

Kao i obično kad igra bh reprezentacija uvjek je tu jedan broj navijača pa se tako očekuje njihovo prisustvo i večeras: „Svaku utakmicu smo svjedoci velike podrške naših navijača, možda će ih večeras biti nešto manje, ali lijepo je kad nas prate i ovako daleko. Najbolji poklon za njih i za mene danas je da pobijedimo u ovoj utakmici.“

Na kraju, još jednom, bh reprezentativac Mensur Mujdža,  je ponovio šta bi ga to najviše obradovalo za  rođendan: "Najdraže bi mi bilo da danas ovojimo tri boda, to bi bio najljepši poklon, kao i da svi igrači ostanu zdravi za susret sa Austrijom koji je trenutno u drugom planu.

Učitaj još novosti