28. 03. 2015 - 21:59
Norvežanin i Islanđanin večeras ispisali historiju
907
Shares
Norvežanin i Islanđanin večeras ispisali historiju

Kvalifikacije za EURO 2016.

Norvežanin i Islanđanin večeras ispisali historiju

28. 03. 2015 - 21:59
0
Shares

Reprezentativci Norveške i Islanda u prvom su planu u utakmicama petog kola kvalifikacija za prolazak na EP u Francuskoj naredne godine.

Znamo svi za Martina Odegarda, novog člana Real Madrida, senzacije iz Norveške. Danas je oborio još jedan rekord, vjerovali ili ne.

Naime, ovaj mladić je postao najmlađi u historiji koji je zaigrao od samog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pored toga, onaj 16-ogodišnji mladić se nada da će postati najmlađi igrač koji je postigao gol u historiji kvalifikacija. 

Nije on jedini koji je u centru pažnje danas.

Pored njega, Eidur Gudjonsen se pojavio u dresu Islanda nakon pauze, a upravo je postao četvrti najstariji strijelac u historiji kvalifikacija za EP. Ispred njega su samo Jari Litmanen, Džon Oldridž i Krasimir Balakov, pišu Sportske.net.

Prvi njegov gol za reprezentaciju još od 2009. godine. sada ima 36 godina, debitovao je za reprezentaciju prije 19 godina.

Fudbaleri Islanda upisali su i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, pošto su danas u gostima pobedili selekciju Kazahstana sa 3:0 u petom kolu Grupe A.

Island je poveo golom Ejdura Gudjonsona u 20. minutu, a na 2:0 povisio je Birkir Bjarnason u 32. minutu. Konačan rezuktat postavio je svojim drugim golom na meču Bjarnason u drugom minutu sudijske nadoknade u drugom poluvremenu.

Selekcija Islanda trenutno je druga na tabeli Grupe A sa 12 bodova, sa samo bodom manje od vodeće Češke. 

Učitaj još novosti