29. 03. 2015 - 13:18
Vatreni pregazili protivnika, a selektor bjesni: "Ovo više ne...
907
Shares
Vatreni pregazili protivnika, a selektor bjesni:

Nedostajalo agresivnosti

Vatreni pregazili protivnika, a selektor bjesni: "Ovo više ne želim vidjeti!"

L. N.
29. 03. 2015 - 13:18
0
Shares

Hrvatska je u subotu u Zagrebu došla do uvjerljive pobjede 5-1 protiv Norveške u kvalifikacijama za Euro 2016., ali selektor Niko Kovač bio je nezadovoljan igrom ‘vatrenih’, kazavši da je nedostajalo agresivnosti i presinga.

"Zaboravili smo kako treba izgledati igra reprezentacije, kako smo odigrali protiv Italije u studenome prošle godine. S jedne strane mi je drago što smo pobijedili, zabili pet golova, ali više ne želim vidjeti ovakvu igru reprezentacije, bez presinga i agresivnosti. Bila je to slaba utakmica, nismo se držali dogovora, nismo ulazili u duele kod ničijih lopti, a za svaku loptu se morate boriti. Bez trke i agresivnosti ne možete preživjeti u današnjem nogometu. Morat ću popiti koju čašu piva da se malo smirim", izjavio je nakon utakmice Niko Kovač.

Za selektora nije bilo iznenađenja kad je u pitanju strategija norveške reprezentacije.

"Znali smo da će se Norvežani više braniti i pokušavati iz kontranapada. Igrali su sa dva isturena veznjaka, bez klasičnog napadača i to nam je stvaralo dosta problema. Istina je da je Subašić večeras bio na visokoj razini, ali ako je vratar u prvom planu onda to pokazuje da nešto nije štimalo", rekao je Kovač.

Iako je Hrvatska zabila pet golova, u strijelce se nije upisao najbolji napadač, Mario Mandžukić.

"To njega ne zamara, a niti mene. On puno radi za ekipu i kad tad će zabiti. Danas je imao veliku priliku, ali nije ušlo. Budite sigurni da će se Mandžo još nazabijati za reprezentaciju. Želimo igrati atraktivno, zabijati puno golova. Rezultatski gledano za sada je sve u redu, imamo 13 bodova iz pet utakmica, dobru gol-razliku, ali moramo imati na umu da ništa nećemo dobiti na poklon i da nas čeka još puno posla da bi se plasirali na Euro", dodao je selektor.

U sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici, 12. juna, Hrvatska dočekuje Italiju.

"Nadam se da ćemo protiv Italije imati raspoloženiju momčad i da će svi biti zdravi. Ne bojim se nikoga ako ćemo igrati onako kao što želim", zaključio je Kovač.

Učitaj još novosti