29. 03. 2015 - 15:32
Davitelj protiv davitelja: Muhamed Bešić ovakve stvari...
907
Shares
Davitelj protiv davitelja: Muhamed Bešić ovakve stvari jednostavno ne smije raditi na terenu

Živci

Davitelj protiv davitelja: Muhamed Bešić ovakve stvari jednostavno ne smije raditi na terenu

M. Dautbegović
29. 03. 2015 - 15:32
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je sinoć Andoru u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Zmajevi su rutinski, sa tri gola kapitena Edina Džeke i tri asistencije sinoć sjajnog Senada Lulića, savladali Andoru.

Igra nije bila na nekom vrhunskom nivou, ali protiv ekipe kakva je Andora, to i nije bilo potrebno.

Međutim, ono što upada u oči jeste pretjerana nervoza Muhameda Bešića.

Bešić je u jednom trenutku čak krenuo daviti (?!) protivničkog igrača, iako je sama utakmica bila bez nekih tenzija ili potrebe za njima.

Da se razumijemo, Muhamed Bešić je definitivno najveće pojačanje reprezentacije Bosne i Hercegovine u posljednjih nekoliko godina.

Sjajni defanzivni vezni iz utakmice u utakmicu oduševljava svojim nastupima, pogotovo borbenošću i zalaganjem na terenu.

Međutim, Bešić sebi jednostavno ne smije dopustiti ovakve izlijeve bijesa na terenu u jednoj službenoj utakmici, jer ovakvim nastupima lako može doprinijeti da utakmica krene potpuno neželjenim tokom.

Da je glavni sudija sinoć pokazao crveni karton Bešiću, a ako ćemo pošteno mogao je to uraditi mirne duše, to bi stvorilo strašne probleme Mehmedu Baždareviću i pitanje je kojim bi tokom dalje išla utakmica.

Navijači vole Bešićeve incidente, ali to ne voli ni UEFA, a ni sudije, a ako Bešić dođe na glas kao incidentan igrač, lako mu se može desiti da se nađe na udaru sudija i za mnogo bezazlenije prekršaje.

Osim toga, igra na ivici crvenog kartona nije poželjna ni u jednoj ekipi, ni kod jednog trenera.

Bešić je mlad fudbaler, koji ima potencijal da izraste u sjajnog igrača, vjerovatno uz Miralema Pjanića da bude i budući kapiten Zmajeva, te bi upravo iz tog razloga morao imati više samokontrole na terene. Mnogo više.

Učitaj još novosti