30. 03. 2015 - 09:10
Anel Hadžić: Austrija mi je omogućila sve, ali u meni kuca...
907
Shares
Anel Hadžić: Austrija mi je omogućila sve, ali u meni kuca bosansko srce

Bh. reprezentativac

Anel Hadžić: Austrija mi je omogućila sve, ali u meni kuca bosansko srce

K. D.
30. 03. 2015 - 09:10
0
Shares

Poseban meč između selekcija Austrije i Bosne i Hercegovine biti će za bh. reprezentativca, Anela Hadžića.

Anel Hadžić odrastao je u Austriji, a svojevremeno je nastupao i za mlade selekcije pomenute zemlje. Dugi niz godina igra u Bundesligi ove zemlje, a nakon Rieda odnedavno sa uspjehom nastupa za Sturm iz Graza.

Očekujem dobru utakmicu. Mislim da smo kvalitetom tu negdje. Uvjeren sam da će se Austrija sa Marcelom Kollerom na klupi plasirati na Evropsko prvenstvo. Što se nas tiče, da bismo uspjeli moramo pobijediti četiri od pet preostalih mečeva“, izjavio je Hadžić za austrijske medije.

Hadžić posebno žali za bodovima izgubljenim od Kipra u Zenici.

Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu apetiti su porasli, pa je samim tim i pritisak postao veći. To se na prvoj utakmici negativno odrazilo na nas. Osim toga, možda smo i potcijenili protivnika. Bez obzira na težak trenutni položaj, uvjeren sam da ćemo zaigrati na Evropskom prvenstvu. U reprezentaciji je sve u najboljem redu. Igrači su međusobno veoma bliski i siguran sam da ćemo se zajednički izvući iz blata u koje smo upali“, dodao je Hadžić, koji je o Austriji kao državi imao samo riječi hvale.

Tu sam odrastao i toj zemlji sam itekako zahvalan. Austrija mi je omogućila sve, ali u meni kuca bosansko srce“, kazao je na kraju Hadžić.

Učitaj još novosti