02. 04. 2015 - 19:28
Pakleni plan Mehmeda Baždarevića: Pogledajte ovaj sastav Zmajeva
907
Shares
Pakleni plan Mehmeda Baždarevića: Pogledajte ovaj sastav Zmajeva

Širok izbor igrača

Pakleni plan Mehmeda Baždarevića: Pogledajte ovaj sastav Zmajeva

M. D.
02. 04. 2015 - 19:28
0
Shares

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pun je elana preuzeo novu funkciju.

Baždarević se od prva dana svojski prihvatio posla, a ključna stvar koju novi selektor radi u reprezentaciji BiH biće vidljiva tek nakon određenog perioda vremena.

Naime, Baždarević se po dolasku u reprezentaciju Bosne i Hercegovine susreo sa velikim problemom.

"Nemamo dovoljno igrača. To je problem. Bio sam zabrinut uoči utakmice sa Andorom jer smo imali mnogo povrijeđenih i suspendovanih igrača, kao i onih koji su van forme", rekao je selektor BiH.

Upravo iz tog razloga, Baždarević je krenuo maksimalno ofanzivno u proširivanje šireg spiska reprezentacije BiH.

Prvi tim Zmajeva

zmajevi

Na utakmicama protiv Andore i Austrije stigla su nova imena, Edin Cocalić, Milan Đurić i Riad Bajić, kao i zaboravljeni povratnici kao što su Ibrahim Šehić, Ervin Zukanović, Semir Štilić...

Osim njih, uskoro bi svoj debi u državnom dresu Bosne i Hercegovine trebali imati i Ivan Martić i Mario Vrančić, koji čekaju odobrenje od FIFA za to.

Drugim riječima, Baždarević sprema još jednu ekipu, kako bi u budućnosti Zmajevi imali dovoljno velik izbor igrača.

Koliko je ovo bitno, najbolje smo se uvjerili uoči utakmice protiv Izraela, kada je tadašnji selektor Safet Sušić ostao bez oba napadača, Edina Džeke i Vedada Ibiševića, pa smo u Haifi igrali bez napadača, što se kasnije pokazalo kao potpun promašaj.

Baždarević nije kao Sušić i želi imati u svakom trenutku na raspolagnju što je moguće više igrača na svim pozicijama u ekipi, što se u mnogim situacijama pokazalo kao ključno.

Selektor BiH već sada može sastaviti dvije sjajne ekipe, te se za nadati da će uspjeti ostvariti primarni cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

zmajevi1

Učitaj još novosti