03. 04. 2015 - 10:11
Cleveland lako s Miamijem, povreda Wadea
907
Shares
Cleveland lako s Miamijem, povreda Wadea

NBA

Cleveland lako s Miamijem, povreda Wadea

03. 04. 2015 - 10:11
0
Shares

Košarkaši Cleveland Cavaliersa, Houston Rocketsa i Golden Stetea ostvarili su trijumfe u mečevima NBA lige odigranim u noći između četvrtka i petka.

Cleveland je razbio Miami rezultatom 114:88, dok je Houston uz dosta problema pobjedio Dallas sa 108:101.

Cavaliersi su potpuno razbili vicešampiona, a osim poraza, navijače Miamija brine i povreda Dwyane Wadea koji je sredinom druge četvrtine poslije jednog proklizavanja ostao da leži na parketu.

On je povrijedio koljeno i od tog trenutka se nije vraćao u igru, što je domaćima znatno olakšalo posao.

Najefikasniji u redovima Clevelanda bili su LeBron James i Kyrie Irving sa po 23 poena, s tim što je 'Kralj' imao još 8 skokova i 7 asistencija. Odličan je bio Iman Shumpert sa 17 poena, pet više od J. R. Smitha.

U poraženoj ekipi Luol Deng i Hassan Whiteside meč su završili sa po 17 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Miami je ostao na osmom mjestu Istočne konferencije sa skorom od 34 pobjede i 41 porazom, ali isto toliko ima i devetoplasirani Boston.

Poslije 51 poena koliko je ubacio prošle noći, James Harden je imao manje od pola protiv Dallasa, ali je pogađao kada je bilo potrebno. Dallas je vodio čitav meč, Houston je uspio da se vrati, a Harden, Ariza i Smith su bili sigurni u finišu.

Harden je meč završio sa 24 poena i 6 asistencija, Ariza je ubacio 19, dok je Smith na kraju imao double-double – 15 poena i 12 skokova.

Najefikasniji u teksaškoj ekipi bio je Dirk Nowitzki sa 21 poenom i 7 skokova, a Monta Ellis je meč završio sa dva poena manje.

Golden State, najbolja ekipa lige, slavio je sa 107:106 uz 28 poena, osam skokova i pet asistencija Stepha Curryja. Klay Thompson dodao je 25 poena za ekipu koja je slavila u 15 od posljednjih 16 utakmica. Odlučujuće poene postigao je Barnes dvije sekunde prije kraja nakon prodora.

Učitaj još novosti