04. 04. 2015 - 19:01
Lyon ponovo na vrhu
907
Shares
Lyon ponovo na vrhu

Ligue 1

Lyon ponovo na vrhu

M. S.
04. 04. 2015 - 19:01
0
Shares

Ekipa Lyona predvođena Alexandreom Lacazettom, Nabilom Fekirom i drugovima slavila je u gostima u Guingampu i sa prvog mjesta na tabeli pratit će sutrašnji duel svojih konkurenata u borbi za titulu prvaka Francuske na Velodromeu.

Na prvi gol u Guingampu čekalo se do 26. minute utakmice, kada Nabil Fekir na asistenciju Lacazettea dovodi Lyon u vodstvo.

Pet minuta prije odlaska na odmor penal za goste, Alexandre Lacazette je namjestio loptu na kreč i duplirao prednost svog tima. Bio je to 24. prvenstveni gol vodećeg strijelca Lige 1 ove sezone.

Nevolje za domaćina u posljednjim trenucima prvog dijela utakmice, ostali su sa igračem manje zbog crvenog kartona Kerbrata.

Na isteku sata igre već je 3:0 za Lyon, strelac je bio N'Jie, a sve što je Guingamp uspio do kraja je postići utješni pogodak preko Beauvuea deset minuta prije kraja utakmice za konačnih 1:3.

Olympique Lyon je ponovo lider, ima 61 osvojen bod, dva više od Paris Saint-Germaina i četiri više od imenjaka iz Marseillea, derbi 31. kola odigrat će trenutno drugoplasirani i trećeplasirani tim Lige 1 sutra uvečer na Velodromeu. Guingamp ostaje u sredini tabele sa 39 bodova.

Učitaj još novosti