07. 04. 2015 - 10:17
Jetsima velika pobjeda u Minnesoti
907
Shares
Jetsima velika pobjeda u Minnesoti

NHL

Jetsima velika pobjeda u Minnesoti

07. 04. 2015 - 10:17
0
Shares

Nakon pet odigranih susreta NHL-a u ponedjeljak situacija na tabeli je tek malo jasnija. U jednoj i drugoj konferenciji vodi se borba ne samo za poredak, već i za ulazak u doigravanje, a na obje strane u igri je ekipa više nego što ima mjesta. Noćas su do važnih bodova došli Jetsi i Canucksi, Kingsi su napravili korak nazad, Wild će morati nastaviti u jakom gostujućem ritmu do kraja sezone, Rangersi su zaustavili veliki niz Columbusa, Starsi su preskočili Sharkse, a Buffalo je upisao pobjedu...

Prema Andersu Lindbacku Hurricanesi su u gostima u Buffalu uputili 52 udarca. Njih tri ga je prošlo, ali tek nakon što su domaćini na semaforu imali četiri gola prednosti. Četvorica igrača Sabresa su se upisala u strijelce, a dvojica su golu priključila asistenciju. U gostujućim redovima isto je pošlo za rukom kapitenu Ericu Staalu. Ovo je prvi susret u zadnjih godinu dana, i prvi ove sezone, u kojem nije bilo isključenja.

Rangersi su zaustavili pobjednički niz Columbusa i ukoliko danas pobijede Devilse osigurat će Presidents' Trophy. U velikom zaletu s devet nanizanih pobjeda Jacketsi su u New Yorku pružili odličnu partiju i natjerali Rangerse na punu koncentraciju koja je 28 sekundi prije isteka regularnog vremena odvela utakmicu u produžetak. Gosti su se dvaput vraćali s minimalnog zaostatka da bi deset minuta do kraja vodili s golom razlike. Henrik Lundqvist nije dopustio više od tri gola u svojoj mreži, a najviše je bio testiran na početku susreta. S druge strane Sergej Bobrovskij se susreo s deset udaraca više, a nakon što je na samom kraju Derek Stepan izjednačio rezultat, postigao je i pobjednički u zadnjoj minuti produžetka. Oba Stepanova gola postignuta su iz neposredne blizine s lijeve strane okvira gola, i u oba slučaja Stepan se našao sam pred Bobrovskim.


Jetsi su došli do velike pobjede nad Wildom, a Ondrej Pavelec je s 32 odbrane upisao treći shutout sezone. S nova dva boda Winnipeg je na drugom wild card mjestu Zapada, s bodom više od Kingsa, i dva boda manje od Minnesote koja drži prvo wild card mjesto, a u iduća tri susreta ima tri teške gostujući utakmice s prve tri ekipe Centrala koje su osigurale doigravanje. Blake Wheeler realizovao je prvu priliku s igračem više u petoj minuti prve trećine, a konačnih dva gola razlike postavio je Drew Stafford sredinom druge. Gosti su odigrali izvrstan susret frustrirajući domaćine, oduzimajući im prostor i držeći konstantan pritisak.

NHL
Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 4:3
New York Rangers – Columbus Blue Jackets 4:3 poslije produžetka
Minnesota Wild – Winnipeg Jets 0:2
Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2:1 poslije penala
San Jose Sharks – Dallas Stars 1:5

Učitaj još novosti