07. 04. 2015 - 15:39
"Amerikanci će tek vidjeti ko je Džanan Musa"
907
Shares

BISER BH. KOŠARKE

"Amerikanci će tek vidjeti ko je Džanan Musa"

F. S.
07. 04. 2015 - 15:39
0
Shares

Džanan Musa je ovih dana ponovo pokazao svoj raskošni talenat u Sarajevu. Za kadetsku reprezentaciju BiH postigao 45 poena uz devet skokova te šest asistencija protiv Hrvatske, a potom je bio i najbolji na Šestoaprilskom turniru, gdje je kadete Cedevite predvodio sa 31 poenom u finalu protiv Tofasa (80:63).

- Ove utakmice su nam poslužile da vidimo gdje smo, jer smo igrali protiv veoma kvalitetne Hrvatske, koja je uvijek među pet najboljih ekipa u Evropi – kaže Musa na početku razgovora za Avazov Sport.

Nedavno se nažalost niste uspjeli izboriti za Nike kamp u Brooklyn? Svi smo pomislili da niste možda bili bolesni, pa na kampu niste pokazali sve što znate?

- Nisam bio bolestan, bio sam MVP All star utakmice na tom kampu i ne znam o čemu se radi. Ali, kamp je trajao tri dana i čestitam svim momcima koji su izborili put u Brooklyn, a ja sam to već zaboravio i krenuo dalje. Shvatite, bukvalno sam im zahvalan što me nisu izabrali za put u Ameriku, jer će tek sada vidjeti ko je Džanan Musa. To je meni injekcija da dalje što više radim – kaže Musa.

Učitaj još novosti