15. 04. 2015 - 23:03
Navijači u čudu, kakva je ovo ponuda? City ponudio 50 miliona...
907
Shares
Navijači u čudu, kakva je ovo ponuda? City ponudio 50 miliona eura i Edina Džeku!

TRANSFERI

Navijači u čudu, kakva je ovo ponuda? City ponudio 50 miliona eura i Edina Džeku!

15. 04. 2015 - 23:03
0
Shares

Kako prenose engleski mediji večeras, Manchester City je ponudio oko 50 miliona eura plus Edina Džeku ili Samira Nasrija za sjajnu mladu zvijezdu.

Na meti se nalazi Raheem Sterling, čiji su dani u Liverpoolu po svemu sudeći odbrojani.

Sterling je došao u sukob sa upravom kluba sa Anfielda, a potom i sa navijačima, oko (ne)produživanja ugovora sa Redsima.

Kako tvrdi Daily Mail, Manchester City planira iskoristiti tu situaciju, te je za Sterlinga dao ponudu u visini od 50 miliona eura i jednog igrača, po izboru Liverpoola.

A dva igrača koju su "u izlogu" su Samir Nasri i Edin Džeko, navodi Daily Mail.

Ova sezona je bila promašena za Manchester Cityu, jer su opet ispali u osmini finala Lige prvaka, bez ispaljenog metka protiv Barcelone, a u Premier ligi imaju jako male šanse da odbrane naslov prvaka.

Iz tog razloga, sprema se potpuna rekonstrukcija tima na Etihadu, a očekuju se odlasci menadžera Manuela Pellegrinija, te nekoliko igrača, prije svih Nasrija, Džeke, Yaye Tourea, Vincenta Kompanya, Jamesa Milnera, Gaela Clichya...

S druge strane, iako je Sterling nesumnjivo kvalitetan fudbaler, ovakva ponuda je itekako prevelika za igrača koji se uglavnom još uvijek nije u potpunosti dokazao.

Učitaj još novosti