16. 04. 2015 - 06:16
Efes bez iznenađenja u Madridu, Barca lako s Olympiakosom
907
Shares
Efes bez iznenađenja u Madridu, Barca lako s Olympiakosom

Euroliga

Efes bez iznenađenja u Madridu, Barca lako s Olympiakosom

16. 04. 2015 - 06:16
0
Shares

Po mnogima najizjednačeniju četvrtfinalnu seriju, iako u tu grupu svakako pripada i ona Fenerbahčea i Maccabija, pobjedom i to izrazito uvjerljivom otvorila je Barcelona. Ako je suditi prema prvoj utakmici, veće dramatike ne bi trebalo biti, pogotovo ako se Grcima u nastavku serije ne ukaže Vassilis Spanoulis. Veliki Grk, vječiti MVP, vratio se nakon mjesec dana pauze zbog povrede, vremena za čekanje više nije bilo, a nije bilo ni njegovog pravog učinka. Tada, jasno je svima, nema ni pravog Olympiakosa. Svjesni da Spanoulis u drugoj utakmici neće ostati na jednom poenu igrači Barcelone znaju kakvu opasnost sa sobom isijava druga utakmica.

Za drugu će utakmicu Olympiakos prije svega morati popraviti ulazak u utakmicu. S osam poena u prvih deset minuta, tek dva u razdoblju od treće do 11. minute, teško se išta može postići i na nešto manje zahtjevnijim terenima od onog Palau Blaugrane. Dominacija Barcelone u skoku bila je izrazita (44-27) pa kada se na to doda i skoro 50 % za tricu (10/21), jasno je da Olympiakos sinoć nije imao previše šanse.

Zanimljivost ove utakmice jest da se od ukupno 24 igrača obje ekipe u listu strijelaca nije upisao samo jedan. I bila su tek dva dvocifrena, Barcelonini Navarro i Nachbar s po graničnih deset poena.  Agravanis je bio prvi strijelac Olympiakosa s devet poena, Oliver Laffayete ubacio je pet.

Real Madrid – Anadolu Efes 80:71

Anadolu Efes dugo je prijetio domaćinu Final Foura usred Madrida. Na njihovu žalost, ne i do kraja da bi uspjeli nešto ušićariti već u prvoj utakmici dosta izvjesne serije. Niko u Madridu ni ne pomišlja na ikakav drugi scenarij osim Realovog relativno mirnog plasmana za završnicu Eurolige.

Kada ekipi koja ove sezone u svim takmičenjima na svom parketu ima omjer pobjeda i poraza 26-1 napravite seriju od 15-0, znak je da definitivno imate ono nešto, i da vrijedite. To je nešto Efes imao u drugoj četvrtini kada je u četiri minute napravio spomenutu seriju za rekordno vodstvo 38:27. Realov šut srozao se na niskih, jedva iznad 30 %, ali i njima se moralo kad-tad otvoriti. Otvorilo im se na vrijeme, netom prije predaha kada su trice za priključak pogodili Llull i Fernandez. Dario Šarić je sa završnih pet poena već do poluvremena stigao do brojke od 11 poena, a svoju ekipu odveo na, potpisali bi sigurno, zasluženih +8 (43:35).

Rivers je odigrao ponajbolju, ako ne i najbolju, utakmicu u Realovu dresu ove sezone i 21 poen isporučio kroz šest trica iz sedam pokušaja. Ayon je bio raspoložen s 14 poena i deset skokova, Reyes s 12. Kako je u nastavku stao Efes, tako je stao i Šarić i brojci s poluvremena dodao još dva poena i utakmicu završio s 13 poena i pet skokova i kao najbolji strijelac gostiju. Samo je još Osman bio dvocifren kod gostiju s 11 poena, a Dontaye Draper je ostao na dvije pogođene trice.

Učitaj još novosti