18. 04. 2015 - 13:19
Potezi koji su obilježili regularni dio NBA sezone: Curry...
907
Shares
Potezi koji su obilježili regularni dio NBA sezone: Curry apsolutni vladar

Video

Potezi koji su obilježili regularni dio NBA sezone: Curry apsolutni vladar

18. 04. 2015 - 13:19
0
Shares

U srijedu je završio regularni dio sezone NBA-a pa su nas dobri ljudi sa službenog Youtube kanala lige razveselili svojim odabirom najboljih poteza, asistencija, blokada, smiješnih navijača i čega već ne.

Dok su prijašnjih godina ovim listama u pravilu dominirala moćna zakucavanja, ova sezona bila je nešto drugačija. Nije da su najbolji 'dunkeri' lige pauzirali, već su vrtoglavi driblinzi playmakera i bekova uništili toliko zglobova odbrambenih igrača da je bilo neizbježno njihovo uvrštavanje na listu.

Nitko se u tome nije proslavio više od Stepha Curryja koji je posebno inspiraciju našao u dvobojima protiv ljutih rivala Clippersa. 

Playmaker Warriorsa u jednom je navratu vrhunskom kontrolom lopte izvrtio skoro cijelu petorku momčadi iz Los Angelesa, a u drugom na 'vječne pašnjake' poslao gležnjeve Chrisa Paula.

Nije Curry bio štedljiv ni kad su atraktivni asistencije u pitanju. Tako nas je dodavanjem iza leđa protiv Bullsa podsjetio na zlatne dane Magica Johnsona i Showtime napad Lakersa 80ih. 

Treba pohvaliti i argentinskog veterana Ginobilija koji u poznim košarkašim godinama ne prestaje oduševljavati svojim asistencijama.

Što se pak tiče najboljih blokada, pogledajte samo što je izveo Blake Griffin. Poznat prvenstveno po strahovitim zakucavanjima, pokazao je da se 'vjetrenjača' ne mora nužno odnositi samo na na napadački dio igre... Uživajte!

Učitaj još novosti