19. 04. 2015 - 14:43
Torino neporažen napustio Sassuolo, Bikovi sanjaju Europa ligu
907
Shares
Torino neporažen napustio Sassuolo, Bikovi sanjaju Europa ligu

Serie A

Torino neporažen napustio Sassuolo, Bikovi sanjaju Europa ligu

19. 04. 2015 - 14:43
0
Shares

Torino se neporažen vratio iz Sassuola, gdje su ga čist nedostatak sreće i jedan nespretan potet Kamila Glika koštali cijelog plijena. 

Na kraju, u nedjeljnom matineu, samo 1:1 i zastoj Bikova u namjeri da se ponovo dokopaju Lige Europe.

Ekipa Gianpiera Venture bila je u svakom pogledu kvalitetniji tim, stvorila na desetina šansi, samo u prvom poluvremenu šutirala čak 12 puta ka golu Consiglia, promašajima su se „iskali“ Benassi i Martinez i - kako to obično u fudbalu biva - za to su kažnjeni. 

U smiraj prvog poluvremena Floro Flores je u kaznenom prostoru gostiju zaustavljen na nepropisan način, Kamil Glik je skrivio čak sedmi jedanaesterac u posljednje tri sezone Serije A, a šut sa bijele tačke nije bio previše težak zadatak sa Domenica Berrardija. Njegov 11. gol u aktuelnom prvenstvu.

S obzirom da je Torino kvalitetniji tim samo se čekao trenutak kad je konačno da proradi. I to se desilo na startu drugog poluvremena.

Izveden je slobodan udarac, na drugoj stativi u duelu su bili stari znanci iz prvog dijela - Floro Flores i Kamil Glik - samo je sad napadač Sassuola označen krivcem za jedanaesterac.


Čini se, prestrogo dosuđen, jer je kontkta praktično nije ni bilo. I drugi penal na meču uspješno je realizovan, egzekutor je bio Fabio Quaqliarella.

Za petu vezanu utakmicu Torina bez poraza i nastavak uspješnog niza na gostovanjima u Italiji u 2015, pošto je od početka godine van svog stadiona pretrpeo samo jedan poraz.

Učitaj još novosti