20. 04. 2015 - 09:12
"Hazard je među tri najbolja igrača svijeta!"
907
Shares

Jose Mourinho:

"Hazard je među tri najbolja igrača svijeta!"

20. 04. 2015 - 09:12
0
Shares

Nakon što je Belgijac Eden Hazard pogodio za pobjedu Chelseaja nad Manchester Unitedom u derbiju 33. kola, Jose Mourinho je po ko zna koji put nahvalio svog 24-godišnjeg ofanzivnog veznjaka.

"On je s jedne strane još dijete, a s druge porodičan čovjek. On zna da je među tri najbolja igrača svijeta i sjajno se nosi s tim pritiskom", kaže Portugalac.

Hazard je i glavni kandidat za igrača godine u Premier ligi.

"Ako će svi koji biraju biti pošteni, ta će nagrada ići njemu. Ipak, nagrada koju mu ja želim je osvajanje Premier lige."

"Imao sam mnogo zvijezda u svojim timovima, ali on je skroman mladić, uprkos tome što je toliko dobar. On razumije koliko je njegova kvaliteta bitna za ovu ekipu."

Chelsea bi mogao do naslova prvaka ako u sljedeće dvije prvenstvene utakmice pobijedi drugoplasirani Arsenal u nedjelju (17 h), pa odmah zatim i Leicester u gostima u srijedu, 29. aprila.

"Želim naslov što je prije moguće. Međutim, ako ga moramo osvojiti u tek u posljednjem kolu, neka bude tako. Ne idemo u goste Arsenalu i Leicesteru s pomisli kako tamo moramo pobijediti da bi odmah slavili naslov", zaključio je Mourinho koji će na ljeto sasvim sigurno tražiti da Roman Abramović ponovo dobro posegne u blagajnu i pojača bluese kako bi nakon osvajanja Engleske bili konkurentni i za osvajanje Evrope, piše Goal.

Učitaj još novosti