20. 04. 2015 - 20:42
Ko je to mogao očekivati? Ova ekipa bi pokorila Evropu!
907
Shares
Ko je to mogao očekivati? Ova ekipa bi pokorila Evropu!

KOPLJANICI

Ko je to mogao očekivati? Ova ekipa bi pokorila Evropu!

Sportske.net
20. 04. 2015 - 20:42
0
Shares

Ajaksova škola važi za jednu od najboljih na svetu, veliki broj svetskih zvezda je prošlo kroz omladinski pogon ove ekipe, ali i kroz samu ekipu koja je i bivši šampion Evrope, pišu Sportske.net.

Kao što smo to radili sa ekipama Sautemptona i Udinezea, učinićemo i sa ekipom Ajaksa. Sastavićemo najbolji tim od aktivnih igrača koji su prošli u poslednjih desetak godina kroz Amsterdam.

Da Ajaks nije morao da prodaje, ovo bi bila zaista šampionska ekipa.

Golman - Marten Stekelenburg. Ovaj golman je svoje najbolje godine upravo proveo u Ajaksu, bio je i igrač sezone tog tima u sezoni 2010/11. Nakon Ajaksa se nije baš naigrao, otišao je u Romu, sada je na pozajmici u Monaku gde nema mesta ni na klupi.

Desni bek - Gregori Van Der Vil. Nudio mu je i Van Gal ugovor dok je bio u Bajernu, sada brani boje PSŽ-a.

Štoper - Tomas Vermalen. Igrao je najbolje upravo u Ajaksu, otišao je u Arsenal, imao dosta problema sa povredama, a sada se nalazi u Barseloni. Mnogi su bili kritični prema upravi Barselone jer ga je dovela povređenog u taj tim. Još uvek nije zabeležio nastup za taj tim. Ipak, ostavio je ogroman utisak u dresu Ajaksa.

Štoper - Jan Vertongen. nakon fenomenalne sezone 2011/12 otišao je u Premijer ligu, bio je i najbolji igrač Eredivizije. Na kraju je završio u belom delu severnog Londona.

Levi bek - Maksvel. Još jedan bek PSŽ-a, čovek koji je senka Zlatana Ibrahimovića. Da li ste znali da je sa Zlatanom igrao u Ajaksu, Interu, Barsi i PSŽ-u? Ima 26 trofeja u karijeri.

Zadnji vezni - Najdžel de Jong. I dalje je veoma tražen na evropskom tržištu, a bio je najbolji igrač Ajaksa 2006. godine. Trenutno igra u Milanu.

Vezni - Kristijan Eriksen. Jedan od najboljih igrača Totenhema ove sezone i najbolji igrač reprezentacije Danske u ovom trenutku. Veliki kreativac, postigao je 21 gol i ima 17 asistencija na 77 utakmica za Sparse.

Vezni - Vesli Snajder. Još jedan kreativac koji poseduje izuzetan šut, jedan od najboljih u ovom trenutku na svetu. igrao je i za Real i Inter, sada brani boje Galatasaraja.

Ofanzivni vezni - Rafael van Der Vart. Kapiten Hamburga koji je najavio odlazak iz tog kluba ostaće zauvek u srcima navijača Ajaksa. Kao i jedan deo ove postave, i on je igrao za Totenhem, ali i za Real Madrid.

Napadač - Luis Suarez. Ne treba puno trošiti reči na ovog sjajnog napadača Barselone. Nakon fenomenalne epizode u Ajaksu (111 golova na 158 utakmica) prešao je u Liverpul odakle je otišao za ogromnu sumu u Kataloniju.

Napadač - Zlatan Ibrahimović. Čovek koji nikada nije odigrao više od 100 utakmica za jedan klub, tako će najverovatnije biti i sada sa PSŽ-om. Jedan od najboljih napadača na svetu u ovom trenutku.

clip

Učitaj još novosti