21. 04. 2015 - 11:36
Bartomeu: Ne razmišljamo o Pogbi
907
Shares
Bartomeu: Ne razmišljamo o Pogbi

Predsjednik Barcelone

Bartomeu: Ne razmišljamo o Pogbi

21. 04. 2015 - 11:36
0
Shares

Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu rekao je da će za Lionela Messija uvijek biti mjesta u 'Blaugrani' i da bi želio da Argentinac završi karijeru na Nou Camp.

Messi je sa 13 godina došao u Barcelonu i prošo je sve mlade selekcije kluba. Između ostalog, osvojio je šest španskih šampionskih titula, tri Lige prvaka i dva svjetska klupska prvenstva, uz četiri Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta i obaranje gotovo svih mogućih individualnih rekorda.

"U ekipi radimo s liderom kakav je Messi, on je najbolji na svijetu, ali i u historiji. On će imati mjesto u Barceloni sve dok ne odluči da prestane da igra fudbal", rekao je Bartomeu, prenijeli su španski mediji. 

Mediji su spekulisali da će Barcelona u ljetnjem prelaznom roku dovesti fudbalera Juventusa Paula Pogbu, a Bartomeu je naveo da uprava kluba još ne razmišlja o pojačanjima. 

"Pogba je sjajan igrač, ali u ovom trenutku ne razmišljamo o novim igračima. Također, imamo zabranu dovođenja igrača do januara 2016. godine, ali radimo na tome da neki igrači dođu, a neki odu iz Barcelone", rekao je Bartomeu, "Pripremamo se za sljedeću sezonu, ali ne želim da govorim o imenima. Pogba je dobar igrač, ali ima ugovor sa italijanskim klubom i ja to poštujem. Ne očekujem da ćemo dovesti nove igrače, ali svaki klub želi da ima najbolje. Također, imamo i igrače koje bi drugi klubovi željeli". 

Nakon 32 kola u Primeri Barcelona je prva na tabeli sa 78 bodova, dva više od Real Madrida. 

Barcelona kod kuće igra protiv PSG-a revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. 

U prvoj utakmici u Parizu španski klub pobijedio je sa 3:1.

Učitaj još novosti