21. 04. 2015 - 14:38
Šćuk za Sport.ba: "Raduje me što Baždarević prati mnoge...
907
Shares
Šćuk za Sport.ba:

KAPITEN MLADE BOLESLAV

Šćuk za Sport.ba: "Raduje me što Baždarević prati mnoge igrače, nadam se pozivu"

Besim TODOROVAC
21. 04. 2015 - 14:38
0
Shares

Šest kola ostalo je do kraja češke Synot lige, a Viktoria iz Plzena, za koju nastupa i bh. internacionalac Aidin Mahmutović, na dobrom je putu da nakon jedne godine pauze ponovo osvoji titulu prvaka.

Klub sa zapada Češke ima šest bodova prednosti ispred aktuelnog šampiona Sparte iz Praga, dok se na trećem mjestu nalazi Jablonec.

Ove tri ekipe podijelit će prva tri mjesta između sebe, a velika borba vodit će se za četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u kvalifkacije za Evropsku ligu.

Trenutno se tu nalazi Mlada Boleslav, za koju već dugi niz godina igra Jasmin Šćuk.

U razgovoru za Sport.ba, rođeni Jablaničanin, inače kapiten Boleslava, govorio je u završetku sezone, svojoj budućnosti, brojnim bh. igračima u Češkoj, kao i o reprezentaciji BiH.

Šćuk vjeruje kako će se njegov klub plasirati u Evropu, a vrlo dobro guraju i u Kupu Češke.

Prije svega, želio bih pozdraviti sve posjetioce i čitatelje vašeg portala. Naš cilj ove sezone je plasirati se u evropska takmičenja. Mislim da smo na dobrom putu, kako u ligi, tako i u Kupu Češke, gdje igramo polufinale“.

Bh. fudbaler je u Boleslavu od 2009., a jasno je izrazio želju da se okuša u nekoj kvalitetnijoj ligi u budućnosti.

Svaki igrač bi se želio okušati u nekoj kvalitetnijoj ligi pa tako i ja. Nadam se da će se plod mog rada i truda pokazati na kraju sezone i da ću zaigrati u nekoj jačoj ligi od Češke“, nada se Šćuk.

Za sve koji nisu upoznati sa njegovim igrama, Jasmin je defanzivni vezni igrač, koji je izrazito efikasan i u napadu.

Pa, mislim da većinu posla uradim u defanzivi, što trener želi od mene. Uključujem se i u napade, što mi se isplati s golovima. Često pratim akcije i želim svaki napad ispratiti koliko je duže moguće. Upravo ti igrači iz drugog plana često znaju dati gol, jer se za protivničku odbranu čine bezopasnim“.

Mnogo bh. internacionalaca nastupa u Češkoj, a sam Šćuk u redovnom je kontaktu sa njima.

U kontaktu sam sa Ljevakovićem, Mahmutovićem, Harbom i ostalim našim igračima, koji ovdje nastupaju. Sve su super momci, koji su u Češkoj napravili kvalitetna imena“.

Što se tiče reprezentacije BiH, 24-godišnjak se nada pozivu u budućnosti, a raduje ga i što selektor Mehmed Baždarević prati dosta igrača u Evropi.

Naravno da je na meni da i dalje nastavim s dobrim igrama. Nadam se da će i taj poziv doći. Vjerujem u svoje kvalitete, trener prati dosta naših igrača, što je optimistično i pozitivno za mene. Pratim dešavanja u reprezentaciji, imamo dobar tim i trebamo učiniti sve da odemo na EP“, zaključio je Šćuk u razgovoru za Sport.ba.

Učitaj još novosti