22. 04. 2015 - 09:34
Istanbulski heroj i Realova noćna mora
907
Shares
Istanbulski heroj i Realova noćna mora

MATT JANNING

Istanbulski heroj i Realova noćna mora

22. 04. 2015 - 09:34
0
Shares

Košarkaš Anadolu Efesa Matt Janning apsolutni je heroj Istanbula, pošto je trojkom u posljednjoj sekundi održao svoj tim u Euroligi.

Janning je uz zvuk sirene pogodio trojku kojom je Efes na svom terenu savladao Real rezultatom 75:72, pa je sada 2-1 za Madriđane u četvrtfinalnoj seriji.

Draper je u posljednjem napadu probio skroz do koša, vratio loptu Amerikancu koji je pogodio za veliko slavlje u ’Abdi Ipekci Areni’.

Amerikanac je bio najbolji pojedinac meča sa 21 poenom, a upravo njegovim trojkama turski tim se odlijepio u trećoj dionici.

Osjećaj je sjajan, i dalje smo ’živi’. Sve što je trebalo da uradimo jeste da pobijedimo ovu utakmicu i u tome smo uspjeli. Sada je potrebno da se koncentrišemo na sljedeću koja se igra u četvrtak. Mislim da ako budemo igrali kao večeras, možemo da se takmičimo sa njima u sljedeće dvije utakmice. To je naš cilj“, rekao je Janning posle meča, prenosi B92. 

Interesantno je da ovo nije prvi put da je Janning koban po ’Kraljevski klub’ – u regularnom dijelu sezone ubacio je polaganje poslije odbitka u posljednjoj sekundi, a taj susret završen je sličnim rezultatom – 75:73.

Učitaj još novosti