22. 04. 2015 - 12:10
Anel Hadžić za Sport.ba: "Novi ugovor ne znači i ostanak u Sturmu"
907
Shares
Anel Hadžić za Sport.ba:

ZMAJU IDE SJAJNO U AUSTRIJI

Anel Hadžić za Sport.ba: "Novi ugovor ne znači i ostanak u Sturmu"

Besim TODOROVAC
22. 04. 2015 - 12:10
0
Shares

Bh. reprezentativac Anel Hadžić nedavno je produžio ugovor sa Sturmom iz Graza.

Iako je za usluge Zmaja bilo zainteresovano nekoliko kvalitetnih evropskih timova, Anel je bio zadovoljan ponuđenim i odabrao je ostanak u Grazu, bar još neko vrijeme.

U razgovoru za Sport.ba govorio je o novom ugovoru, formi Sturma, ambicijama u narednoj sezoni, kao i o nedavnom prijateljskom meču BiH sa Austrijom.

Imao sam u ugovoru opciju produženja od strane kluba i oni su napravili tu opciju važećom, tako da sam mnogo bolje uslove dobio, ali to ne znači da ću ostati u Sturmu preko ljeta", kazao je Hadžić na početku razgovora.

Sturmu ide odlično u ligi, a za poraz ne zna već više od mjesec dana. Za drugoplasiranim Rapidom zaostaju tek dva boda.

Igramo zaista dobro. Kao ekipa funkcionišemo super, a trener je posložio dosta stvari i godi nam njegov stil nogometa. Možemo do drugog mjesta. Rapid nam bježi 2 boda, a za deset dana igramo kući protiv njih. Stadion je već rasprodan, tako da vjerujem u uspjeh“.

hadzic

Kako god da završi, Sturm će definitivno imati bolju sezonu od prošle. Uz pojačanja tokom ljeta, da li bi ekipa mogla napasti i titulu prvaka naredne sezone?

Da, mnogo nam bolje ide. To je rad, trud i strpljenje u stvaranju ekipe te su se kockice posložile. Klub će sigurno dovesti 3-4 pojačanja i sve učiniti da ostane većina sadašnje ekipe. Sigurno ćemo pokušati napasti naslov prvaka“.

Prošlo je tri sedmice od susreta sa Austrijom. Hadžić smatra kako je meč svima dobrodošao za samopouzdanje pred ključni susret protiv Izraela u junu.

Sve je opet normalno, naravno, pomislim uvijek kako je bilo lijepo igrati sa svojom domovinom protiv države u kojoj sam odrastao i kojoj sam zahvalan za sve, ali ne i više od toga. Bilo je pozitivno, utakmica je svima dobrodošla za samopouzdanje, jer pred nama je najvažniji susret u junu protiv Izraela tako da ćemo u taj meč ući dignute glave i svim silama pokušati dobiti tu utakmicu“.

Za kraj, upitali smo ga da li je razgovarao sa suparničkim igračima po završetku utakmice, s obzirom da ih dosta poznaje iz austrijske lige?

Nisam puno pričao. Svako je otišao svojim poslom...“.

Učitaj još novosti