23. 04. 2015 - 09:27
Sjajna akcija tima s Koševa: Poziv za sve Hordaše i...
907
Shares
Sjajna akcija tima s Koševa: Poziv za sve Hordaše i simpatizere bordo boje

U saradnji s YES Abroad programom za BiH i YES alumni asocijacijom

Sjajna akcija tima s Koševa: Poziv za sve Hordaše i simpatizere bordo boje

23. 04. 2015 - 09:27
0
Shares

U petak, 24. aprila, Fudbalski klub Sarajevo u saradnji s YES Abroad programom za Bosnu i Hercegovinu i YES alumni asocijacijom, pri Američkom vijeću za međunarodno obrazovanje, organizuje akciju čišćenja tribine "Sjever-Vedran Puljić" Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" i pomoćnog terena, na kojem treniraju mlađe kategorije Bordo kluba, te ovim putem poziva sve svoje navijače, simpatizere, te zainteresirane da se pridruže akciji.

Akcija se realizuje povodom "Global Youth Service Dayja", dana na koji se svake godine u 100 različitih svjetskih zemalja pokreću zanimljive, društvenoodgovorne inicijative i projekti, a ista ima za cilj da se jedan od najznačajnijih sportskih objekata grada Sarajeva, ali i  Bosne i Hercegovine, očisti, te da se mladima pruži mogućnost da gledaju domaće utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo.

Naime, svi učesnici koji od 15 do 18 sati budu aktivno učestvovali u akciji, dobit će besplatnu ulaznicu za nadolazeću ligašku utakmicu između Sarajeva i Širokog Brijega, koja je na rasporedu u nedjelju, 26. aprila, s početkom u 16 sati.

Okupljanje učesnika akcije zakazano je u petak u 15 sati na pomoćnom terenu koševskog stadiona, a sama akcija trajat će do 18 sati.

Vrijedi istaći da je akciju podržao sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo, R&S, koji će osigurati dodatnu opremu za čišćenje stadiona. Također, akciji će se odazvati i kadetska selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Učitaj još novosti