24. 04. 2015 - 14:22
Oprezni u Minhenu: Čekaju nas dvije teške utakmice
907
Shares
Oprezni u Minhenu: Čekaju nas dvije teške utakmice

Bayern protiv Barcelone

Oprezni u Minhenu: Čekaju nas dvije teške utakmice

S. T.
24. 04. 2015 - 14:22
0
Shares

U polufinalu ovogodišnje Lige prvaka čeka nas veliki okršaj, prvo na Camp Nou pa onda na Allianz Areni. 

Teško je reći ko je favorit i ko će igrati u finalu, ali sigurno je da ćemo uživati u dvije polufinalne utakmice između ova dva kluba.

U Minhenu ne vlada prevelika euforija jer znaju da su dobili najtežeg protivnika, koji je u sjajnoj formi.

"Neće biti lako, to je sigurno. U polufinalu nema laganih utakmica. Pobijedili smo Barcelonu 2013. u obje polufinalne utakmice, ali to sad ne značu ništa. Danas su stvari drugačije u oba kluba. Mi znamo da moramo pružiti dvije sjajne partije ako želimo igrati finale.", rekao je golman Bayerna Manuel Neuer.

Kao i za Guardiolu, prva utamica na Camp Nou bit će veoma emotivna i za Thiaga Alcantaru koji je na početku sezone napustio Kataloniju.

"Čekaju nas dvije teške utakmice. Sjajno je što ću opet igrati na Camp Nou, za mene je to velika čast. Na nama je da damo sve od sebe i da se u Berlinu borimo za titulu prvaka." rekao je nakon žrijeba bivši igrač Barcelone Thiago Alcantara.

Kapiten Bayerna oprezan je pred polufinalne susrete.

"Bit će teško, ali sreća da drugu utakmicu igramo kući i to će nam biti velika prednost. Oba tima igraju dobar fudbal. Barcelona je u sjajnoj formi i mislim da su šanse za prolaz 50-50", kazao je kapiten Bayern Phillipp Lahm.

Učitaj još novosti