24. 04. 2015 - 20:25
Roger Federer: "Tek sada ćemo vidjeti ko je najbolji!"
907
Shares
Roger Federer:

Nekada prvi teniser svijeta

Roger Federer: "Tek sada ćemo vidjeti ko je najbolji!"

24. 04. 2015 - 20:25
0
Shares

Dok traje tenisa pauza i čekaju se turniri na šljaci, svi igrači psihički se pripremaju za paklenih četri mjeseca teniske godine

Tako i Roger Federer, a on je čekajući da turniri počnu odlučio dati intevju u kojem se najviše obazirao na treuntno prvog Novaka Đokovića, ali je takođe i govorio i najavio povratak svojih kolega:

„Vratite se devet mjeseci unazad i prisjetite se šta sam tada rekao. Murray je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi. Tu su i još neki sjajni teniseri, ali nas četvorica smo ipak ispred njih. Pogotovo mislim da smo Đoković, Nadal i ja posebni. Igramo dobro na svim podlogama, fizički i mentalno smo spremni da izvučemo neki ekstra kapacitet i to nam donosi pobjede. Pogotovo je Đoković doveo igru do savršenstva. Kada stvari postanu opasne za njega, uvijek nađe način kako da se izvuče zahvaljujući svom ogromnom samopouzdanju. Zbog toga ga rivali i ne napadaju mnogo i nije u velikoj opasnosti.“

Federer je govorio i o svojim planovima ali i nadama za nastavak sezone:

„Početak sezone i Australija su za mene bili totalno razočarenje. Nevjerovatno kako sam loše igrao i kakve sam gluposti pravio. Što se sezone na šljaci tiče, nadam se dobrim igrama i rezultatima u Istanbulu, Madridu i Parizu. Zacrtao sam u glavi da na Rolan Garrosu moram da doguram makar do polufinala. Ipak, za mene je vrhunac sezona na travi.

„Mjesto na ATP listi je bitno zbog lakšeg rasporeda i rivala na velikim turnirima. Ali, ako nisam u vrhu, onda mi je svejedno da li sam šesti ili deseti. Nadam se da mogu opet do prvog mjesta sa jednom ili dvije Grand slam titule“ zaključio je Federer.

 

Učitaj još novosti