27. 04. 2015 - 12:15
Sa Grbavice poručuju: "Želimo ravnopravan tretman s ostalim...
907
Shares
Sa Grbavice poručuju:

SAOPĆENJE

Sa Grbavice poručuju: "Želimo ravnopravan tretman s ostalim ekipama u ligi"

27. 04. 2015 - 12:15
0
Shares

Uprava Fudbalskog kluba Željezničar izražava nezadovoljstvo suđenjem na posljednje tri prvenstvene utakmice ovog kluba sa ekipama Viteza, Slobode iz Tuzle i Zvijezde iz Gradačca, saopćeno je na internet stranici najtrofejnijeg bh. kluba. 

- Dva nedosuđena penala, primljene golovi iz nedozvoljene pozicije, nakon nepostojećeg faula i prekršaja nad golmanom, nepostojeći ofsajdi u situacijama kada naš igrač ide sam prema golu, neuobičajeno veliki broj žutih kartona, te niz drugih spornih sudijskih odluka predstavljaju objektivan razlog za zabrinutost – navodi se u saopćenju. 

U sarajevskom prvoligašu očekuju da će u narednim utakmicama imati bolje suđenje, dostojno najvišeg ranga bh. fudbala.  

- Podsjećamo da je FK Željezničar klub iz kojeg dolazi najveći broj reprezentativaca svih selekcija Bosne i Hercegovine, te da je naša ekipa najmlađa i najefikasnija u Premijer ligi. 

Imajući u vidu navedene činjenice, ne tražimo nikakve privilegije, već samo ravnopravan tretman sa ostalim ekipama u ligi – poručuju iz Grbavice. 

Iz kluba izražavaju nadu da će neizvjesna završnica prvenstva proteći u najboljem redu, te da će prvaka naše zemlje odlučiti isključivo igre na terenu. 

Učitaj još novosti