27. 04. 2015 - 16:31
"Mi smo mafijaška država, moramo se ugledati na Englesku!"
907
Shares

DE LAURENTIIS URLAO NAKON NEREDA

"Mi smo mafijaška država, moramo se ugledati na Englesku!"

27. 04. 2015 - 16:31
0
Shares

"Mi smo mafijaška država!", urlao je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis u razgovoru za Radio KissKiss Napoli i nastavio u istome tonu:

"Mi smo prijestolnica mafije! Imamo Ndranghetu (kalabrijska mafija), imamo Camorru (napolitanska mafija)... Da li je ovo to što zovemo lijepom zemljom (bel paese)?!"

De Laurentiis je tako reagirao nakon nereda u Torinu, sukoba navijača Juventusa i Torina.

Prvi čovjek Napolija posebno je osjetljiv na navijačko nasilje nakon što je prošle godine u maju, na finalu talijanskog Kupa između Fiorentina i Napolija ubijen jedan navijač Napolitanaca. Nakon toga se De Laurentiis angažirao u pregovorima i razgovorima s navijačima, pokušao utjecati i smanjiti tenzije, no čini se kako ga je divljanje u Torinu posebno pogodilo. Stoga je prozvao i čelnike talijanske Vlade.

"Neka se ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano dobro zamisli. Znam da je zabrinut zbog svega, ali je vrlo daleko od rješavanja problema", kazao je De Laurentiis i napomenuo:

"Upozoravali smo i tražili da se policiji omoguće veće ovlasti na tribini, nešto kao što ima policija u Engleskoj. No, Alfano nas nije želio slušati. Dosta je, umorni smo od ove ravnodušnosti, ovakvo stanje političarima samo jamči nove glasove. U Engleskoj se i sam premijer angažira u rješavanju nasilja na stadionima, a kod nas svi stoje i gledaju", zaključio je De Laurentiis.

Učitaj još novosti