30. 04. 2015 - 15:54
Kako bi danas izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije?...
907
Shares
Kako bi danas izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije? FASCINANTNO!

Fantastični igrači

Kako bi danas izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije? FASCINANTNO!

Kenan HADŽIĆ
30. 04. 2015 - 15:54
0
Shares

Mnogi od nas, pričajući o fudbalu ne mogu, a da ne zaobiđu temu kako bi izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije sa sadašnjim igračima.

Neke rane ne treba dirati i to je činjenica, ali jednostavno nemoguće je, a ne zapitati se kako bi se ovaj veliki broj fantastičnih igrača sastavio u jedno i kako bi to izgledalo.

Mnogo je nazahvalno sada ući u ulogu trenera i stataviti najboljih XI, pa ćemo onda prepustiti vama da to sami uradite, a ovo su sve mogućnosti.

Formacija bi bila 4-3-3:

1.Na golu bi bilo pakleno. Borbu za prvog golmana vodili bi Samir Handanovič i Asmir Begović, mada ni Subašić ne bi bio konkurencija od koje se ne treba strahovat. Ove sezone brani fantastično za Monaco, ali prednost ide konstantnim golmanima Intera i Stokea.

2. i 3. Na štoperskim pozicijama bilo bi puno opcija. Savić, Nastastić, Vidić, Spahić, Čorluka,Lovren, Subotić, najjača su imena od 10 sjajnih štopera koja se mogu odabrati iz svih repreznetacija koje su prije činile Jugoslaviju. 

4. Za desnog beka borbu bi najviše vodili sjajni igrač Chelseaja Ivanović i Dario Srna. 

5. Lijevi bek definitivno bi pripao Aleksandru Kolarovu, ali u budućnosti to mjesto sigurno bi zauzeto Sead Kološinac koji igra fantasično za Schalke 04.

6, 7, 8 . Tri defanzivna/centralna vezna najveća je enigma koju bi ova reprezentacija imala, a svoje mjesto tražili bi Modrić, Rakitić, Damjanović, Pjanić, Kovačić, Bešić, Brozović, Kuzmanović, Matić..

9 i 10. Dva krilna napadača, fantastična imena, malo slabije forme ali ipak strah u kosti protivnicima na samu pomisao.. Jovetić, Marković, Lulić, Olić, Tadić, Kampl, Perišić

11. A onda u napadu, Džeko, Mandžukić, Vučinić, Mitrović.

Treba napomenuti i činjenicu da bi U-21 reprezentacija bila takođe fantastična.

Dvije respektabilne ekipe se mogu napraviti, a jedna fenomelana. Koji je vaš idealni tim?

Učitaj još novosti