03. 05. 2015 - 13:46
Asmir Begović ovo nije zaslužio: Sramno ponašanje menadžera Stokea
907
Shares
Asmir Begović ovo nije zaslužio: Sramno ponašanje menadžera Stokea

UDALJEN IZ EKIPE

Asmir Begović ovo nije zaslužio: Sramno ponašanje menadžera Stokea

M. DAUTBEGOVIĆ
03. 05. 2015 - 13:46
0
Shares

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović našao se jučer u nevjerovatnoj situaciji.

Naime, iako je Begović već sezonama unazad nezamijenjiv na golu Stokea, jučer mu je menadžer te ekipe Mark Hughes samo dva sata uoči utakmice saopštio kako neće braniti, jer nije produžio ugovor sa klubom?!

Amir Begović, otac našeg sjajnog golmana, u razgovoru za Sport.ba, otkrio je šta se zapravo dešava.

"Jučer su bili u Swanseau i došli dva sata prije utakmice na stadion. Trener je Asmiru rekao da na njega ne računa jer neće da produži ugovor. Asmir je bio ljut, šokiran, iznenađen, jer mu je ovo došlo kao grom iz vedra neba", kaže Amir Begović.

"Ipak, trener je tako odlučio i tu nema rasprave. Asmir je bio ljut, uzeo je taxi i demonstrativno otišao kući. Kasnije me zvao, a ja nisam vidio poziv, jer sam mislio da igra. Prepao sam jer nisam znao šta se desilo, nije bilo nikakvih naznaka da će se to desiti. To ne ide tako. Naravno da nije problem dati priliku mladom golmanu Butlandu, ali reći dva sata prije početka utakmice da neće igrati, to je jako ružno, pogotovo za iskusnog igrača".

"Ova je sezona svakako skoro gotova, ostalo je još malo utakmica, dodao je Amir Begović.

Asmir Begović je do jučer bio jedini igrač u Premier ligi, uz Davida de Geu, koji je igrao svaki susret za svoj klub ove sezone. 

Učitaj još novosti