05. 05. 2015 - 10:27
"Bayernove povrede ne smiju biti alibi za Guaridolu"
907
Shares

Trener Atletico Madrida

"Bayernove povrede ne smiju biti alibi za Guaridolu"

GOAL
05. 05. 2015 - 10:27
0
Shares

Nikada nisam dijelio svlačionicu sa Pepom Guardiolom, ali imamo zajedničke prijatelje koji su me upozoravali da bi mogao biti sjajan trener. Igrači koje sam vodio, a koji su radili s njim, govorili su mi o njegovom entuzijazmu i njegovu impresivnu znanju.

On i ja igrali smo na poziciji centralnog veznjaka. Mislim da je to privilegirana pozicija jer 'komandiraš' i sa obranom, i sa napadom. Ta pozicija ti omogućuje da razumiješ potrebe svog tima, s te pozicije promatraš i analiziraš što se događa u igri.

Sudar s Barcelonom sigurno će biti poseban izazov za Pepa. Jer tamo je odrastao kao igrač, tamo je trenirao i osvojio sve te brojne trofeje.

Pep poznaje sve te igrače na travnjaku i sigurno će mu to itekako pomoći u pripremi za sudar. I to pomalo daje prednost Bayernu.

Svi planovi bit će fokusirani oko Messija. Guardiola će detaljno izanalizirati njegovu igru i prenijeti je svojim igračima. No svjestan je i Pep da kada utakmica počne, da je Leo itekako u stanju 'proizvesti' nešto sasvim novo.

Barcelonin napad nešto je posebno. Svaki od ta tri igrača su fantastična, svaki od njih igra točno određenu ulogu. Neymar je individualac koji je u stanju zabiti dosta golova, Luis Suarez je na središnjoj poziciji, leđima okrenut golu, koji pokretima izluđuje obrane, a Messi je, jednostavno, najbolji igrač na planeti.

Kada razgovaramo o tri od četiri najbolja svjetska napadača, moramo priznati da su svi oni u taboru Barcelone. Čudesno igraju, funkcioniraju na travnjaku.

Luis Enrique također je napravio dobar posao. Mislim da je Barca čak jača ove sezone u defenzivnim zadacima, a i bolje rade u napadu nego prijašnje sezone. Od prosinca prošle godine strašno su napredovali.

Bayern? Istina, imaju problema s ozljedama, ali to nikako ne može biti isprika za Guardiolu. Vjerujem da će Bayern, unatoč svim problemima, biti dostojan protivnik i da će ovo sigurno biti uzbudljivo polufinale.

U slučaju da i ove sezone u finalu budu dva španjolska kluba, to će samo dokazati koliko je teško osvojiti Primeru. Ne pišem to iz razloga što je Atletico osvojio naslov prošle godine, već i iz razloga što smo ove godine izbacili Real iz kupa, a ispali smo od Barcelone dok smo na terenu imali desetoricu od sredine prvog poluvremena.   

Ukoliko Barca i Real budu u finalu, bit će to još jedan dokaz koliko je liga jaka, ali i koliko je Atletico uspješan, pa i ove sezone.

Učitaj još novosti