05. 05. 2015 - 18:51
Nihad Đedović se oglasio o nastupu na Eurobasketu
907
Shares
Nihad Đedović se oglasio o nastupu na Eurobasketu

"Sve je u Božijim rukama"

Nihad Đedović se oglasio o nastupu na Eurobasketu

05. 05. 2015 - 18:51
0
Shares

Informacija kako Nihad Đedović zbog dobivanja njemačkog pasoša neće moći igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Eurobasketu u Montpellieru potresla je bosanskohercegovačku sportsku javnost u proteklim danima. 

Naime, jedan od naših najboljih košarkaša i igrač koji je na prethodnom Eurobasketu u Sloveniji bio primjer kako se igra u dresu s državnim grbom, dobio je njemački pasoš kako ubuduće u minhenskom Bayernu ne bi imao status stranca. 

''Zaista ne volim komentirati spekulacije''

"To su sve samo spekulacije. Ne volim komentirati tu temu. Kakav komentar mogu imati? Već sam u jednom intervjuu rekao što sam imao. Koliko ja znam, nema pravnih prepreka za moj nastup na Eurobasketu. Zaista ne volim komentirati spekulacije. Sve je u Božijim rukama, i ako dobijem poziv selektora i ukoliko budem zdrav, moj nastup na Eurobasketu neće doći u pitanje", rekao je Nihad Đedović kratko za Radiosarajevo.ba.

Nihad Đedović nebrojno puta do sada pokazao je šta znači biti pravi sportista. Svojim igrama i ponašanjem u državnom dresu zaslužio je poštovanje i povjerenje nacije. Baš zbog toga nema razloga da ne vjerujemo Nihadu i nadamo se kako će u Francuskoj predvođen Duškom Ivanovićem voditi naš nacionalni tim do historijskog uspjeha. 

 

Učitaj još novosti