07. 05. 2015 - 18:02
Loše vijesti iz SAD-a: Jusuf Nurkić prinuđen propustiti EUROBASKET
907
Shares
Loše vijesti iz SAD-a: Jusuf Nurkić prinuđen propustiti EUROBASKET

Povreda koljena

Loše vijesti iz SAD-a: Jusuf Nurkić prinuđen propustiti EUROBASKET

07. 05. 2015 - 18:02
0
Shares

Loša vijest stiže iz Sjedinjenih Američkih Država. Kako saznaje Dnevni avaz, za sada istina samo iz nezvaničnih izvora, bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića i člana NBA kluba Denver Nuggetsa uskoro očekuje operacija koljena, kako bi sanirao probleme koji ga prate već duže.

Prema informacijama iz Denvera, Nurkić će vjerovatno pauzirati šest mjeseci, što znači ne samo da Jusuf neće moći konkurisati za nastup na Evropskom prvenstvu za košarkaše u septembru u Francuskoj, već će vjerovatno propustiti i start nove NBA sezone.

Podsjetimo, Nurkić je prošlog ljeta upravo zbog problema s istim koljenom propustio nastup seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je mladu (U-20) selekciju predvodio do plasmana u A-diviziju Evropskog prvenstva.

No, njegov odlazak s priprema zbog ljekarskog pregleda u Zagrebu pretvorio se aferu koja i danas tinja i u kojoj su se slile silne optužbe na račun Jusufa i njegovog patriotizma (čak se insinuiralo da je odglumio povredu samo da bi se maknuo s priprema), a da pritom niko nije tražio ključni nalaz, a to je magnenta rezonanca, koju, kako saznajemo, ni do danas niko od nadležnih nije zatražio.

Povredu je Nurkić obnovio u februaru zbog čega je propustio tri sedmice regularne NBA sezone.

Naš centar je svoju prvu sezonu u najjačoj svjetskoj ligi zaključio sa prosjekom od 17,8 minuta, 6,9 poena, 6,2 skoka i 1,1 blokadu te je zauzeo šesto mjesto u glasanju za debitanta godine.

 

Učitaj još novosti