08. 05. 2015 - 10:08
Jimmy Butler dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao
907
Shares
Jimmy Butler dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao

Most improved player

Jimmy Butler dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao

08. 05. 2015 - 10:08
0
Shares

Igrač Chicago Bullsa Jimmy Butler dobitnik je nagrade za igrača koji je u ovoj sezoni najviše napredovao (Most improved player – MIP)

Još uvijek se čeka i službena potvrda ove informacije od strane NBA lige ali informacije koje su procurile u javnost potvrđuju da je Butler definitivno nasljednik Gorana Dragića koji je lani također osvojio ovu titulu. 

Koliko je Butler doista napredovao u ovoj sezoni u odnosnu na prošlu dovoljno je pogledati jednostavne statističke brojke:

Jimmy Butler sezona 2013/14: 38 minuta, 13,1 poen, 4,9 skokova, 2,6 asistencija, 1,9 ukradenih lopti, 39,7% šuta iz igre, 28,3% za tricu

Jimmy Butler sezona 2014/15: 38 minuta, 20 poena, 5,8 skokova, 3,3 asistencije, 1,8 ukradenih lopti, 46,2% šuta iz igre, 37,8% za tricu.

Swingman Bullsa bio je njihov najvažniji igrač u ovoj sezoni u kojoj se Derrick Rose opet mučio s ozljedama.U ovoj usporedbi sezona posebno u oko upada rast broja poena po utakmici kao i veliki napredak u šutiranju trica. 

U izostanku Rosea Butler je na sebe preuzeo veću odgovornost u napadu te je bio najbolji strijelac i kradljivac lopti Chicaga kao i uvjerljivo najbolji obrambeni igrač na perimetru, jedan od najboljih u ligi, redovito zadužen za čuvanje najboljih protivničkih strijelaca. 

I sve to nakon što je prošloga ljeta odbio potpisati s Bullsima ugovor na 4 godine vrijedan 40 milijuna dolara. Na kraju se taj njegov rizik pokazao opravdanim, jer Butler, kao dokazani two-way igrač danas vrijedi puno više.

Ovim priznanjem Butler se pridružio imenima poput Paula Georgea, Kevina Lovea, Dannyja Grangera, Tracyja McGradyja, koji su dobili ovu nagradu i istovremeno u istoj sezoni bili izabrani na All-Star. 
Ostali kandidati za ovu nagradu bili su Khris Middleton, Draymond Green, Hassan Whiteside, Rudy Gobert.

Učitaj još novosti