08. 05. 2015 - 23:11
Burno ljeto: Bayern spremio 100 miliona eura, stiže jedno...
907
Shares
Burno ljeto: Bayern spremio 100 miliona eura, stiže jedno bombastično pojačanje!

PROMJENE NA ALLIANZ ARENI

Burno ljeto: Bayern spremio 100 miliona eura, stiže jedno bombastično pojačanje!

08. 05. 2015 - 23:11
0
Shares

Bayern Munchen ni drugu uzastopnu sezonu neće osvojiti sva tri trofeja u jednoj sezoni.

Bavarci se nalaze pred ispadanjem iz Lige prvaka nakon katastrofe protiv Barcelone (3-0) na Camp Nou pa će se skoro pa sigurno morati zadovoljiti sa jednim trofejem (Bundesliga), jer su nedavno završili nastup i u njemačkom kupu.

Bayern je ekipa koja želi trofeje u svim mogućim takmičenjima, pa će za to naredne sezone izdvojiti oko 100 miliona eura za pojačanja.

Pominje se nekoliko imena, sigurno je da će biti barem jedna "bomba" na spisku igrača koji će doći u Bavarsku.

Najčešće pominjana imena su Kevin De Bruyne i Antoine Griezmann.

Belgijanac koji ove sezone dominira u Wolfsburgu velika je želja većine velikih evropskih klubova, ali i Vukovi se tu nešto pitaju pošto naredne sezone žele biti direktan rival Bayernu u borbi za titulu prvaka.

Sa druge strane, Antoine Griezmann izgleda kao realnije rješenje, ali ni njegova cijena nije mala nakon fenomenalne završnice ove sezone. Sigurno je u ovom trenutku najbolji igrač Atletico Madrida, ali imajući u vidu da je Atletico u posljednjih nekoliko sezona funkcionisao tako što je prodavao najbolje napadače, nisu toliko male šanse da ćemo sjajnog Francuza gledati u dresu bavarskog giganta.

Veliko je pitanje da li će Pep Guardiola biti naredne sezone na klupi Bayerna, ljudi u Upravi su sve manje zadovoljni njegovim radom, posebno nakon svađe sa ljekarima u klubu i nakon ubjedljivog poraza od Barcelone. Tačno je da bi najvjerovatnije bilo mnogo drugačije da su svi fudbaleri bili zdravi, ali i Robben i Ribery neće još dugo igrati na najvišem nivou, pa se njihove zamjene spremaju za narednu sezonu.

Sigurno da nas čeka vrlo burno ljeto u Munchenu.

Učitaj još novosti