13. 05. 2015 - 09:32
Borba za titulu se nastavlja: Sarajevo protiv Radnika, Željo...
907
Shares
Borba za titulu se nastavlja: Sarajevo protiv Radnika, Željo protiv Mladosti

BHT Premijer liga BiH

Borba za titulu se nastavlja: Sarajevo protiv Radnika, Željo protiv Mladosti

K. DEDOVIĆ
13. 05. 2015 - 09:32
0
Shares

Ove srijede na rasporedu je BHT Premijer liga Bosne i Hercegovine. Na programu je osam utakmica, koje počinju u 17, 18, te 18.30 časova.

- Fudbaleri Sarajeva danas gostuju kod Radnika, kod kojeg će pokušati sačuvati vodeću poziciju na tabeli isključivo pobjedom. Bordo sastav biće veoma oslabljen jer su van pogona Leon Benko zbog tri žuta kartona, povrijeđeni Haris Duljević, Dario Purić, Mario Barić, 

Fudbaleri Mehmed Alispahić, Samir Radovac i Marko Mihojević, se nalaze na pripremama juniorske reprezentacije BiH. Tim sa Koševa zabilježio je četiri trijumfa zaredom i želi nastaviti pobjednički niz kako bi na vrhu dočekao gradski derbi sa Željezničarom.  

"Sve utakmice na proljeće odigrali smo pod pritiskom, a duel sa Sarajevom biće prvi bez pritiska. Sve je pod kontrolom, deseti smo na tabeli, ali moramo biti oprezni sve dok neke ekipe imaju teoretske šanse za opstanak.", izjavio je Petrović.

- Ispadanje iz Kupa od sarajevskog kluba i remi na domaćem terenu protiv Mladosti, te u konačnici i poraz na Koševu od Sarajeva rezultirali su padom na tabeli, te znatno uticali na ambicije Mostaraca. Današnja prepreka Zrinjskom biti će Travnik, a cilj današnje utakmice biće borba za Europu.

"Prioritet je plasman u Europu. Četiri kola prije kraja Sarajevo i Željezničar imaju veliku prednost. Nadam se da ćemo loše rezultate ostaviti iza nas i vratiti se na pobjednički kolosijek.", riječi su Marinovića. 

"Moramo pobijediti Travnik, ne smijemo ni pomišljati na još jedan posrtaj. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno kao protiv Sarajeva.", rekao je trener Zrinjskog Vinko Marinović. 

- Trener sarajevskih Plavih, pred sobom ima težak zadatak uoči meča protiv Mladosti na Grbavici... kako sastaviti ekipu?

Zeljković i Kokot nemaju pravo nastupa zbog žutih kartona, a Memija i Beganović su sa juniorskom selekcijom. To znači da je kompletna desna strana van konkurencije. 

"Mladost je neugodna, a mi smo oslabljeni. Gledao sam ih i znaju biti opasni, a na Grbavici će igrati rasterećeno. Međutim, moramo dati sve od sebe da pobijedimo.", zaključio je Odović.

Učitaj još novosti