19. 05. 2015 - 15:37
Wenger je odbio Depaya jer na ljeto dolazi najveće pojačanje u...
907
Shares
Wenger je odbio Depaya jer na ljeto dolazi najveće pojačanje u historiji Arsenala

VELIKO POJAČANJE

Wenger je odbio Depaya jer na ljeto dolazi najveće pojačanje u historiji Arsenala

Kenan HADŽIĆ
19. 05. 2015 - 15:37
0
Shares

Trener Arsenala, Arsene Wenger rekao je kako prije početka prelaznog roka neće razmišljati o novim pojačanjima, ali je prava istina zapravo izašla na vidjelo.

Kako navode izvori bliski Arsenalu, trener Topnika imao je na stolu ponuđenog Depaya, međutim odbio je taj transfer i nije želio dovesti Holanđanina prije Manchester Uniteda.

Čudno, zar ne? Tako su se osjećali i svi u Arsenalu. Ali Arsene Wenger sprema nešto pakleno.

Kako razlog zbog kojeg nije želio dovesti Depaya, izvori navode špekulaciju da je Wenger veliki zaljubljenik u igru Marca Reusa i da će svim silama probati dovesti NIjemca na Emirates.

Depay je klasično krilo, te u Arsenalu bi stvario nepotrebnu konkurenciju pored Walcotta, OX-a, Welbecka i Sancheza, dok bi Reus igrao kao napadač.

To ne bi bilo čudno za Francuza koji je i ranije od Robina van Persia i Henrya napravio napadače, a pri dolasku u Arsenal bili su krilo.

Wenger je za Reusa spreman da izdvoji koliko god je potrebno novca i neće žaliti za njim, a poznata je priča da je njegov prošlogodišnji transfer na Otok i u Arsenal propao samo zbog povrede, a u tom slučaju doveden je Alexis Sanchez i to je Wenger potvrdio.

Sada će trener Gunnera opet krenuti po svog miljenika u pokušaja stvaranja novih "Nepobjedivih".

Učitaj još novosti