22. 05. 2015 - 14:44
Generalni direktor ABA lige: Klubovi su odbili prijedlog...
907
Shares
Generalni direktor ABA lige: Klubovi su odbili prijedlog Crvene zvezde

Da klubovi upravljaju ligom

Generalni direktor ABA lige: Klubovi su odbili prijedlog Crvene zvezde

22. 05. 2015 - 14:44
0
Shares

Generalni direktor košarkaške ABA lige Roman Lisac rekao je danas da ga je iznenadio prijedlog Crvene zvezde da regionalno natjecanje u potpunosti bude u vlasništvu klubova, ali je poručio i da je optimista da će na kraju doći do dogovora. 

Rukovodstvo i devet predstavnika klubova ABA lige na sastanku u Ljubljani jednoglasno su usvojili nacrt prema kojem će 80 posto vlasničkih i upravljačkih prava preći klubovima, ali je taj prijedlog odbila Crvena zvezda, iako je prethodno na sastanku u Beogradu sve bilo dogovoreno, navodi Tanjug. 

"Prije samog sastanka s menadžmentom lige klubovi su održali svoj sastanak sa željom da sami iznesu ponudu i ključne stvari na kojima bi bio baziran novi Društveni ugovor poduzeća ABA Sidro d.o.o. Željeli su da budu sami iza zatvorenih vrata, da se otvoreno govori o svemu kako se ne bi moglo reći da netko na njih vrši pritisak. Klubovi su se dogovorili i rukovodstvu predložili novu strukturu ABA lige koja podrazumijeva 80 posto vlasništva i upravljačkih prava za klubove i 20 posto za privatne osobe", rekao je Lisac. 

On je naglasio da je problem stav rukovodstva Crvene zvezde, koji zahtjeva da se privatne osobe izbace. 

"Stav Crvene zvezde kosi se sa stavom svih ostalih klubova, što su oni jasno i pokazali. Uostalom, klubovi su pred sastanak u Ljubljani dobili prijedlog Crvene zvezde, razmatrali su ga i odlučili ga odbiti. Mislim da će se na kraju sve riješiti za dobrobit košarke jer je Zvezda ipak prvak ABA lige i trebala bi biti naša perjanica u Euroligi, ali i da u ABA ligi vodi umjerenu i korektnu politiku. Na kraju, nadam se da će i Zvezda uvidjeti što je u općem interesu svih klubova u regiji", naveo je Lisac. 

Dodao je kako nova organizacija predviđa Nadzorni odbor ABA lige s predstavnicima četiri kluba i jednom privatnom osobom. 

"Ta četiri kluba se određuju po tabeli, odnosno četiri najbolja kluba iz četiri države iz prethodne sezone. Predviđeno je da predsjednik bude predstavnik prvaka iz prethodne sezone, odnosno u ovom slučaju Crvene zvezde. Za mene je ovaj novi stav crveno-bijelih bio veliko iznenađenje. Srpski klubovi su u ABA ligi deset puta bili prvaci, mislim da to nije dobra atmosfera prema drugim klubovima, jer se oni pitaju mogu li uopće nešto uraditi i mogu li oni nekada pobijediti", zaključio je Lisac. 

Učitaj još novosti