22. 05. 2015 - 22:22
Životna priča Badr Harija: Borim se od 11. godine života!
907
Shares
Životna priča Badr Harija: Borim se od 11. godine života!

Hari iza sebe ima 117 mečeva

Životna priča Badr Harija: Borim se od 11. godine života!

K. D.
22. 05. 2015 - 22:22
0
Shares

Objavljen je službeni dokumentarni film o Badr Hariju, jednom od najpopularnijih boraca svijeta, koji posebno veliki broj fanova ima u našoj regiji.

Badr Hari vjerovatno je najpopularniji kickbokser svijeta među "casual" fanovima, a do tog statusa je došao svojom agresijom u ringu, brojnim nokautima, hrabrosti, ali i zanimljivim životom izvan ringa, koji se proteže od skandala i problema sa zakonom, do velikodušnih humanitarnih gesta.

S tek 30 godine, Hari iza sebe ima 117 profesionalnih mečeva, u kojima je ostvario 105 pobjeda (92 nokautom) i 12 poraza. Ali, zapravo, nikad nije uspio u potpunosti potvrditi svoj potencijal, odnosno nije uspio osvojiti najprestižniji trofej, onaj K-1 Grand Prix prvaka, iako je uzimao teškaški pojas te organizacije, kao što je bio i teškaški prvak It's Showtimea, prenosi fightsite.

Sve u svemu, Hari je danas najplaćeniji kickbokser svijeta, i to bez konkurencije, budući da mu je popularnosti osigurala borbe u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za honorare od preko milion dolara, dok borbi u Gloryu nastupaju za puno manje. Sve u svemu, Hari je specifična i zanimljiva ličnost, a takav je i ovaj dokumentarni film.

Učitaj još novosti