23. 05. 2015 - 11:12
Brzonogi Zec na spisku za Izrael: Baždarević ima još iznenađenja
907
Shares
Brzonogi Zec na spisku za Izrael: Baždarević ima još iznenađenja

U PONEDJELJAK ĆE OBJAVITI POPIS

Brzonogi Zec na spisku za Izrael: Baždarević ima još iznenađenja

23. 05. 2015 - 11:12
0
Shares

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević u ponedjeljak će imati konačan spisak igrača na koje će računati u kvalifikacionoj utakmici protiv Izraela, koja se igra 12. juna u Zenici.

Nova imena

Okupljanje je zakazano za 3. juni u Sarajevu, gdje se ostaje dva dana, nakon čega će igrači dobiti slobodan vikend, a onda se 8. juna javiti selektoru u Trening-kamp u Zenici, gdje će i ostati do utakmice protiv Izraela.

Baždarević je, baš kao i po samom imenovanju, slobodno vrijeme provodio obilazeći bh. reprezentativce, te analizirajući igru protivnika, koji nam je u ovom trenutku i najozbiljniji konkurent u grupi.

U slučaju trijumfa, kojem se svi nadamo, nada za plasman u baraž ili direktno na Euro i dalje postoji, dok bi poraz, pa čak i remi, značio i definitivan oproštaj od EP-a u Francuskoj.

Svjesni toga su i igrači, ali i selektor Baždarević, koji je najavio kako bi moglo biti nekoliko novih imena na spisku, kojeg će Meša ovaj put praviti po formi igrača.

Tako nije isključeno da na njemu bude nekih novih imena, odnosno da nekoga ne bude, s obzirom na to da će na spisku biti 22 igrača i tri golmana. To pak ne znači da ih se Baždarević odrekao, ali činjenica je da je mali broj bh. nogometaša koji su u ovom trenutku u formi, piše Oslobođenje.

Uz to, jasno je da se Baždarević, uprkos tome što nemaju značajnu minutažu u posljednje vrijeme, neće odreći Džeke ili Bešića, koji su itekako bitni za naš tim, ali da su neki drugi igrači upitni.

Naravno, mnogo toga će zavisiti i od toga koja će nova imena biti na spisku.

Mahmutović, Burić, Vranješ...

Selektoru u napadačkom dijelu treba jedan igrač drugačijih predispozicija od Džeke, s obzirom na to da Ibišević i Đurić ne igraju u posljednje vrijeme, pa je blizu spiska Ermin Zec, koji je u formi, te Mario Vrančić, koji još čeka odobrenje FIFA, koje bi moglo stići do meča protiv Izraela, a za razliku od spiskova za Andoru i Austriju, među reprezentativcima će biti i Sead Kolašinac.

Uz ovo, dodajmo i to kako je selektor, zajedno sa svojim saradnicima pogledao i nastupe Aidina Mahmutovića, Jasmina Burića, Stojana Vranješa, ali i Dejana Miličevića, Ivana Martića, koji još nemaju ni sportsko državljanstvo naše zemlje.

Učitaj još novosti