23. 05. 2015 - 11:50
Sarajevo pobjedom u Vitezu na korak do titule, Željezničar...
907
Shares
Sarajevo pobjedom u Vitezu na korak do titule, Željezničar želi slaviti pred svojim navijačima

BHT Premijer liga BiH

Sarajevo pobjedom u Vitezu na korak do titule, Željezničar želi slaviti pred svojim navijačima

K. D.
23. 05. 2015 - 11:50
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva danas gostuju kod Viteza u 17 sati. 

Strateg vodećeg tima prvenstva Dženan Uščuplić izjavio je da u kombinaciji neće biti povrijeđeni igrači Haris Duljević, Dario Purić, Džemal Berberović i možda Mehmed Alispahić, dok je Nemanja Bilbija van stroja zbog tri žuta kartona.

"Mislim da je dobra stvar što su se juniorski reprezentativci Samir Radovac i Marko Mihojević vratili u ekipu. Činjenica da se protivnik bori za opstanak otežaće nam posao, ali nama je svaka utakmica od Olimpica kvalifikaciona.", rekao je trener Sarajeva Dženan Uščuplić.

Veznjak Samir Radovac vraća se u bordo tim nakon što je zadnji put nastupio u gostujućem trijumfu nad Slavijom sa 3:2.

Interesovanje navijača bordo sastava za gostovanje kod Viteza je ogromno i za njih je predviđeno 1.700 ulaznica po cijeni od 5 KM.

Željezničar će danas na Grbavici dočekati Travnik i to bez nekoliko standardnih igrača. 

Zbog problema sa radnom dozvolom u timu neće biti Mladena Zeljkovića, ali ni povrijeđenog Eldara Hasanovića. Van konkurencije je i napadač Nedo Turković, a u tim bi se trebali vratiti juniorski reprezentativci Kerim Memija i Dženis Beganović.

"Moramo sve utakmice odigrati maksimalno ozbiljni i biti fokusirani. Atmosfera je dobra, a mlađi igrači moraju raditi na sebi, poboljšavati stvari, biti još bolji i samim tim će tim biti mnogo bolji.", rekao je Odović, koji vjeruje u tri boda.

Učitaj još novosti