23. 05. 2015 - 14:39
Juve ima plan kako Moratu udaljiti što više od Reala
907
Shares
Juve ima plan kako Moratu udaljiti što više od Reala

Juve zna što radi

Juve ima plan kako Moratu udaljiti što više od Reala

K. D.
23. 05. 2015 - 14:39
0
Shares

Alvaro Morata je samo nastavak fantastičnih ulaganja Juventusa unazad posljednjih nekoliko sezone. Juventus je za svega 40-ak miliona eura doveo imena poput Artura Vidala, Carlosa Teveza, Patricea Evru, Paula Pogbu, Andreu Pirla i Fernanda Llorentea, a polovicu tog iznosa izdvojili su za Realov izdanak Alvara Moratu.

Mladi Španjolac pokazao se kao vrhunsko pojačanje, a već je u svojoj prvoj sezoni opravdao ulog od 20 miliona eura. Odmah su počela nagađanja kako bi ga Real već iduće sezone vratio na Santigao Bernabeu, budući da Florentino Perez može iskoristiti posebnu otkupnu klauzulu od 30 miliona eura. U slučaju da ga želi dovesti idućeg ljeta, taj bi se iznos popeo na 35 miliona, a jasno je kako bi to bila samo 'kap u moru' za glavnog čovjeka Reala, prenosi Germanijak.

Stoga se torinski klub odlučio ozbiljnije pozabaviti 'slučajem Morata' te će, prema navodima većine italijanskih i španjolskih medija, ponuditi madridskom klubu dodatnih 8 miliona eura ne bi li poništili opciju prvokupa Reala. Ipak, 'Galacticosima' bi ponudili opciju u kojoj bi, ako bi željeli dovesti Moratu, mogli izjednačiti sljedeću ponudu koja stigne na ime 22-godišnjeg Španca.

Podsjetimo, Morata je ove sezone postigao 14 pogodaka za Juventus u 44 službena susreta.

Učitaj još novosti