25. 05. 2015 - 21:01
Haris Handžić za Sport.ba: Pričam isključivo na terenu kada je...
907
Shares
Haris Handžić za Sport.ba: Pričam isključivo na terenu kada je riječ o reprezentaciji

BRILJIRA U RUSIJI

Haris Handžić za Sport.ba: Pričam isključivo na terenu kada je riječ o reprezentaciji

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
25. 05. 2015 - 21:01
0
Shares

Napadač ruske Ufe Haris Handžić briljira u posljednje vrijeme.

Ovaj Sarajlija u pretprošlom kolu zabio je gol za veliki remi protiv prvaka Zenita (1:1),  a u prošlom je ulaskom s klupe asistirao za trijumf kod snažnog Spartaka.

Bivši napadač Sarajeva dobro je odradio prvu sezonu u Rusiji, pogotovo ako se zna da je postigao četii gola u izuzetno jakom ruskom prvenstvu, a dva je doado i u Kupu ove zemlje.

"S obzirom da mi je prva sezona ovdje i da je sve novo za mene, dobro sam se uklopio i mogu reći da sam zadovoljan do sada mada uvijek može bolje. Ipak, sve u svoje vrijeme", započeo je razgovor za Sport.ba Handžić.

Fudbaler koji je ponikao na Koševu, nosio je još dres Lecha, Veleža, Rudara iz Prijedora, Borca, Vaduza, a skrasio se u dalekoj Rusiji.

"Ovo je mnogo teža i kvalitetnija liga od Premijer lige BiH, a na dobrom smo putu da ostvarimo svoj cilj - opstanak u društvu najboljih", tvrdi ovaj napadač.


Skoro nevjerovatno zvuči činjenica da Ufa bolje igra protiv favorita.

"Upravo tako. Bolje nam ide protiv jačih ekipa, lakše je igrati s njima, jer imamo više prostora za kontra napade. Zadovoljan sam učinkom do sada, imam još dvije godine ugovora, ovdje mi je lijepo. Istina bilo je nekih ponuda za promjenom sredine, ali najvažnije je da igram", otkrio nam je Handžić.



S posebnom pažnjom prati igre tima u kojem je ponikao i stekao fudbalsko ime.

"Pratim Sarajevo, to je moj klub od malih nogu i drago mi je da su na dobrom putu da osvoje titulu jer taj klub to i zaslužuje", poručio je bh. internacionalac.

Ranije se povezivao s pozivom u redove bh. selekcije, ali do toga ipak nije došlo.

"Kada je o reprezentaciji BiH riječ, svaki igrač bi volio igrati za svoju domovinu. Ja govorim na terenu, a imaju ljudi koji vode računa o tome da li trebam ili ne ovoj selekciji", zaključio je Handžić.

Učitaj još novosti