26. 05. 2015 - 16:53
Pakleni plan Diega Simeonea: Evo kako namjerava ponovno...
907
Shares
Pakleni plan Diega Simeonea: Evo kako namjerava ponovno pokoriti Španiju

POJAČANJA U ATLETICU

Pakleni plan Diega Simeonea: Evo kako namjerava ponovno pokoriti Španiju

B. T.
26. 05. 2015 - 16:53
0
Shares

Atletico Madrid krajem ove sedmice započet će sa pripremanjem ekipe za narednu sezonu.

Nekada između srijede i petka, predsjednik Gil Marin će se sastati sa sportskim menadžmentom tima i tehničkim osobljem. Trojac Simeone/Caminero/Berta jasno zna šta je ekipi potrebno: lijevi bek, stoper, veznjak i napadač. Namjera je jasna: Neće biti mnogo pojačanja, ali ona koja pristignu moraju biti kvalitetni igrači, sa različitim skupom vještina, koji su došli igrati.

Na golu: Ne bi trebalo biti dovođenja jer su Oblak i Moya branili odlično i klub ima puno povjerenje u ovaj dvojac. Oblak je jedan od rijetkih nedodirljivih igrača u ekipi.

Oproštaj od Mirande i Ansaldija: Miranda će napustiti Madrid. Brazilac ima još jednu godinu ugovora, ali nije dobio ponudu za produženje i napustit će klub. Međutim, imat će priliku osigurati posljednji veliki ugovor u karijeri, s obzirom da ga cijene u Engleskoj, a prati ga i talijanski Napoli. Ansaldi je bio na posudbi i neće mu biti ponuđeno produženje saradnje. 

Stoperi će biti Godin, Gimenez i Alderweireld, koji će se vratiti nakon sjajne sezone u Southamptonu. Jorgandžije su zadovoljne sa nastupima Gameza, timskim igračem koji može pokriti obje strane odbrambene linije. Forma Siquere je bila nestabilna, ali je dobro okončao sezonu. Atletico će dovesti jednog lijevog beka, a prva Simeoneova meta je Filipe Luis (Chelsea). Velazquez bi se mogao vratiti sa posudbe u Getafeu, ali će to zavisiti od broja slobodnih mjesta za strane igrače. 

Oproštaj od Suareza: Mario Suarez potražit će novu sredinu. Iako je bio bitan igrač u osvajanju trofeja, njegovo vrijeme je prošlo. Atleti će dovesti kvalitetnog veznjaka. Govori se o talentovanom Belgijancu Youriju Tielemansu (Anderlecht), dok je i Ignacio Camacho (Malaga) na meti. Victor Camarasa (Levante) je opcija, ali više za budućnost. Gabi i Tiago će ostati, mada bi upravo novi veznjak trebao dobiti ulogu prvotimca. Simeone razmatra i da Kokea premjesti u centralni vezni red, nešto što je već pokušavao u nekoliko utakmica. Cholo je već govorio kako ga vidi upravo na tom mjestu. Saul će također nastaviti sa razvijanjem na Calderonu.

Oliver: Omladinski produkt Atletica, Oliver je mnogo napredovao na posudbi u Portu i znatno je kompletniji igrač od onog koji je napustio Calderon prošlog ljeta. Imao je defanzivnih obaveza u portugalskom gigantu i klub mu je pomogao da sazrije kao igrač. Atletico polaže mnogo nade u njega i pojačat će kreativnu liniju koju trenutno zauzimaju Arda i Koke. Jedno vrijeme je bio aktuelan mogući dolazak Josea Callejona (Napoli), ali ništa nije dogovoreno. 

Devetka: Atletico će imati važnu dopunu u napadu u vidu Argentinca Angela Corree, koji zbog zdravlja nije mogao debitovati u tek završenoj sezoni. Poput Olivera, sve nade polažu u njega i Simeone je uvjeren kako će zaoštriti konkurenciju u ekipi. Simeone računa kako će u narednoj sezoni imati Griezmanna, Torresa i Garciju u ofanzivnoj liniji. Klub će detaljno tragati u prijelaznom roku kako bi doveo još jednog napadača. Mandžukić je donosio golove, borbu i ratnički duh. No, Atleti traži nešto kvalitetnijeg kako bi se ponovno borio za naslov prvaka Španije. Jimenez je proteklu godinu proveo u aklimatizaciji na novu sredinu i trener je zadovoljan s njim. Ipak, mogao bi otići na posudbu. Kao idealno rješenje razmatra se Luciano Vietto (Villarreal), nova zvijezda argentinskog fudbala, koji je postigao preko 20 golova u debitantskoj sezoni. Poznato je kako ima izuzetno dobar odnos sa Simeoneom...

Ukoliko dođu do svojih meta u prijelaznom roku, nije isključeno da Atletico ponovno gledamo rame uz rame sa Barcom i Realom u utrci za trofej najboljeg u Španiji.

Učitaj još novosti