26. 05. 2015 - 21:52
Zapušio usta svim kritičarima: Ovo je budućnost reprezentacije BiH
907
Shares
Zapušio usta svim kritičarima: Ovo je budućnost reprezentacije BiH

ANEL HADŽIĆ

Zapušio usta svim kritičarima: Ovo je budućnost reprezentacije BiH

26. 05. 2015 - 21:52
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić igra u životnoj formi.

Može se slobodno reći kako je mladi Krajšnik uvjerljivo najbolji igrač svoje ekipe Sturma iz Graza ove sezone, a tome u prilog ide i izbor u tim kola austrijske Bundeslige, kao i nagrada za igrača utakmice u susretu protiv Admire Wacker.

Ovaj nekadašnji reprezentativac Austrije je odlučio kako će igrati za BiH, a kada ga je bivši selektor Zmajeva Safet Sušić konačno pozvao u reprezentaciju, mnogi su sumnjali u njegove kvalitete, navodeći kako je mjesto u reprezentaciji BiH zaslužio zbog menadžerske agencije Germania u kojoj je nekad brate Safeta Sušića Sead.

Međutim, Hadžić je svojom igrom na terenu i zalaganjem, ubrzo zapušio usta svim kritičarima.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Hadžić je počeo susret protiv Irana, koji su Zmajevi pobijedili sa 3:1 u najboljoj predstavi na SP.

Nakon toga, uslijed povreda stopera, Hadžić je briljirao u zadnjoj liniji na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Novi selektor Mehmed Baždarević ni u snu se ne bi odrekao usluga polivalentnog fudbalera, kojeg je nedavno i posjetio u Austriji.

"Anel je vema bitna karika u našem sistemu. Naravno da ga pratim i izuzetno sam zadovoljan onim što sam mogao vidjeti na terenu od njega. On je važan dio reprezentacije", rekao je nedavno selektor Baždarević.

Anel Hadžić se pokazao kao odličan fudbaler u reprezentaciji BiH, baš kao i Tino Sven Sušić, a pred ovom dvojicom fudbalera je sjajna fudbalska budućnost, kako u klubovima, tako i u reprezentaciji BiH.

Hadžić je zauzeo posebno mjesto u srcima svih navijača BiH, kada je pjevao tekst nekadašnje himne Bosne i Hercegovine, "Jedna si jedina".

Učitaj još novosti