27. 05. 2015 - 09:48
Mourinhov sinoćnji govor razbjesnit će Pellegrinija, Wengera i...
907
Shares
Mourinhov sinoćnji govor razbjesnit će Pellegrinija, Wengera i Van Gaala

OVO MOŽE SAMO POSEBNI

Mourinhov sinoćnji govor razbjesnit će Pellegrinija, Wengera i Van Gaala

27. 05. 2015 - 09:48
0
Shares

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho je na gala svečanosti dodjele nagrade za igrača godine u Premiershipu, ponovno briljirao u svom stilu. Naime, legendarni portugalski stručnjak iskoristio je svoje izlaganje da posljednji put ove sezone bocne svoje velike trenerske rivale Arsena Wengera, Louisa Van Gaala i Manuela Pellegrinija. I to je napravio na sjajan način.

Naime, Mourinho je ove sezone često bio meta kritika spomenutih trenera, pojedinih engleskih medija i navijača protivničkih momčadi da Chelsea igra dosadan nogomet, samo na kontre uz odbranu, bez trunčice rizika u napadačkom segmentu. Nedavno su i navijači Arsenala u srazu između Topnika i Chelsea na Emiratesu dobrim dijelom utakmice skandirali "Dosadni, dosadni Chelsea", a nakon utakmice na scenu je stupio Mournho koji je na presici spustio navijačima Arsenala, kazavši kako "je Chelsea dosadan jer je najbolji u Engleskoj". 

Sada je svojim kritičarima i rivalima pripremio još jednu spačku u svom stilu u obliku grafičkih prikaza srazova u kojima su slavili, a na svoj gol je stavio poznati autobus Chelsea, dotaknuvši se tako kritičkog segmenta da se Chelseaju ne može zabiti pogodak jer ispred gola imaju autobus, odnosno, da igraju samo odbranu, piše Sportski.net.

"Vidite, nogomet je igra koja se igra na dva gola, ali samo jedna momčad voli igrati nogomet bez lopte. Da, ta momčad jako voli imati loptu u svojim nogama. I onda se oni samo dodavaju, imaju dobar posjed lopte, ali ne postižu pogodak. I zato nema bodova. I onda iz te iste momčadi FIFA-i dolaze pitanja da li mogu pobijeđivati s takvim nogometom, ali kaže im se kako to nije moguće", sarkastično je objasnio Mourinho utakmicu protiv Manchester Uniteda koju su pobijedili. 

Onda se dotaknuo drugoplasirane momčadi Manchester Cityja, koja ove sezone također nije mogla parirati Bluesima. 

"Nadalje, postoji još jedna momčad koja igra samo na jedan gol. Ali ona, pak, postiže puno pogodaka, a njezini igrači samo trpaju, i trpaju, i trpaju... No, protiv Chelsea ne mogu zabiti gol jel tada oni nemaju gola. U toj utakmici je samo jedan gol na terenu. Da, i oni su razgovarali s predstavnicima FIFA-e kazavši im da ne mogu postati šampioni jer se igra samo na jedan gol". 

Special One se dotaknuo Arsenala i Arsena Wengera. Njima je posebno spustio... 

"Postoji i treća momčad, i ta momčad želi igrati na dva gola. I onda oni nešto zabiju, neki gol i dobiju, a njihovi golovi su zaista lijepi. I onda toj momčadi dođe autobus i nema gola". 

Mourinho se dotaknuo i svoje momčadi, prvaka Premiershipa, Chelsea. 

"I na kraju postoji momčad koja samo želi igrati normalni nogomet, prema normalnim pravilima igre, i ona zna da su pravila nogometne igre takva da ona momčad koja postigne najviše golova na susretu pobjeđuje. Pitate se kako i vi možete biti uspješni? Jednostavno. Morate postizati golove, i što manje ih primiti". 

Učitaj još novosti